A DK-s képviselőt a földre teperték a biztonsági őrök az MTVA székházában… ezért Varju László került a vádlottak padjára, logikus

Megosztás

A vád szerint a politikus támadott neki a biztonsági embereknek. Bár mintha nem egészen így láttuk volna a történteket. Jelenleg ez Magyarország és jogrendszere.

A politikus ügyvédje úgy véli, nem a DK-s politikusnak, hanem a vele szemben fellépő biztonsági őröknek kellene a vádlottak padján ülnie. (Borítókép: Varju László éppen súlyos testi sértést követ el az egyik biztonsági őr ellen… vajon hogy csinálta?)

Kedden az MTVA épületében dolgozó fegyveres biztonsági őrök és az ott dolgozók meghallgatásával folytatódott a Fővárosi Törvényszéken Varju László büntetőpere. A tárgyaláson kiderült, hogy a 2018 decemberében a köztévénél történt dulakodásban a vád szerint súlyos sérüléseket szenvedett biztonsági őr mellett 3-4 másik őr is megsérült – írja a Hvg.hu.

Hozzáteszik: a DK-s képviselőt súlyos testi sértéssel és garázdasággal vádolják, de az ellene folyó büntetőeljáráshoz csatoltak egy másik ügyet is, amelyben választás rendje elleni bűntett a vád.  Az ügyészség szerint ugyanis Varju a 2018-as országgyűlési választás előtt, az egyik budapesti egyéni választókerület országgyűlési képviselőjelöltjeként anyagi juttatást ígért egy független jelöltnek, hogy lépjen vissza a javára. A férfi azonban visszautasította az ajánlatot. Varju azt mondta, hogy nem történt ilyen és tagadta, hogy meg akart volna vesztegetni bárkit is. Ártatlannak vallotta magát a többi vádpontban, a garázdaságban és a súlyos testi sértésben is.

Hankó Faragó Miklós, a politikus ügyvédje a lapnak azt mondta, hogy 1 év 10 hónap börtönt kértek az ügyfelére négy év próbaidőre felfüggesztve, azt viszont nem érti, hogy miért, mert szerinte semmilyen bűncselekményt nem követett el. Szerinte pont a fegyveres biztonsági őrök voltak azok, akik törvénytelenül léptek fel a védencével szemben.

Kapcsolódó cikkek