Ma 20 óráig még leadhatjuk szavazatunkat az előválasztáson

Megosztás

Hétfőn is sokan voksoltak az ellenzéki előválasztáson, de a hétvégi számokat nem értük el. Aki még nem tette meg, ma még szavazhat.

Eljött az előválasztás meghosszabbított első fordulójának utolsó napja. A kilenc napos szavazási időszak hivatalosan 20 órakor ér véget, azonban az általános választásokhoz hasonlóan az OEVB engedélyezi, hogy a 20 órakor sorban álló személyek még leadhassák a szavazatukat. A sorban állási szabályt egyaránt alkalmazni kell a személyes és az online szavazási módokra. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy a személyes sátraknál a zárás pillanatában a szavazóbiztosok kijelölik, hogy kik azok a személyek, akik még leadhatják a szavazatukat.

Az online szavazásnál a regisztráció megkezdésére 20 óráig van lehetőség, ezt követően 20.15-ig van mód a regisztráció befejezésére. Akiknek 20.15-kor van sikeres regisztrációja, azok sorban állónak minősülnek. Az online szavazás akkor zárul, amikor az utolsó sorban álló személy videós azonosítása lezárul és leadja a szavazatát.

2021. szeptember 27-én, hétfőn az alábbiak szerint alakult a részvétel: Sátorban megjelent: 34.421 szavazó.Interneten keresztül adta le szavazatát: 23.124 szavazó (az interneten keresztül szavazók a nap folyamán vagy azt megelőzően regisztráltak). Összesen tehát a nap folyamán 57.545 fő adta le voksát Magyarország következő miniszterelnökére és az előválasztás képviselőjelöltjeire, mindösszesen pedig már több mint 570 ezren szavaztak. A hétvégén óriási volt a szavazási kedv, vasárnap estére már a félmillió voksolót is átléptük.

Related posts