Erről lesz szó a pénteki, második miniszterelnök-jelölti vitán

Megosztás

Pénteken rendezik a második miniszterelnök-jelölti vitát, amelyet 18 óra 30 perctől az RTL Klub közvetít élőben. A másfél órás vitát az RTL Most+ online-platformján is lehet majd követni. A műsor moderátora Rábai Balázs lesz – írja a Telex.

A vita tervezett témái között szerepel a járványkezelés, a rezsicsökkentés, a szociális rendszer, valamint a kisebbségek jogai is szóba fognak kerülni. A nettó 85 perces adásidőből 70 percet egyenlő arányban (fejenként 14 perc) osztanak el az öt miniszterelnök-jelölt között. Mindenki idejét folyamatosan mérni fogják, amit a jelöltek, a műsorvezetők és a nézők is követni tudnak majd.

A résztvevők maguk döntik el, hogy melyik kérdésre milyen hosszan reagálnak. A műsor készítői ügyelni fognak arra, hogy senki se használhassa fel egyben a 14 perces időkeretét, mert azzal a vitaműsor értelmét veszítené. Ha az egyik jelölt mondandóját egy másik jelölt közbeszólással megszakítja, akkor az eredetileg beszélő órája leáll, a közbeszóló órája pedig elindul.

A 14 percen túl a műsor végén minden jelöltnek további egy perc áll majd rendelkezésre, hogy kortesbeszédet tartson. A vita miatt aznap a megszokottnál rövidebb kiadással jelentkezik a 18 órakor kezdődő RTL Híradó, emellett kivételesen elmarad a hírműsor után jelentkező Fókusz című magazinműsor – írja a az RTL Magyarország közleménye. Az RTL szervezésben október 4. és 10. között egy újabb vitát is tarthatnak, de ez az előválasztás első fordulójának eredményétől függ.

Ahogy az első, ATV-ben rendezett vitát, úgy ezt is figyelemmel kísérhetik majd a Telex percről percre közvetítésben. A szeptember 12-i vita legfontosabb pillanatait, legérdekesebb ígéreteit ebben a videóban szedtük össze.

Kapcsolódó cikkek