Egyetlen hét leforgása alatt négy villamosbaleset Miskolcon

Megosztás

Az MVK sokkal nagyobb körültekintést kért az autósoktól.

Valamennyi eset abból adódott, hogy az autó vezetője nem győződött meg arról, hogy biztonságosan keresztezheti-e a villamospályát.

Ezen a héten négy olyan baleset is történt, amikor  villamos elé fordult egy személygépkocsi, ezért az MVK nagyobb figyelmet kér az autósoktól – írja közleményében a közlekedési vállalat.

Személyi sérülés szerencsére nem történt, pedig a villamoson egyszerre akár kétszázan, vagy többen is utazhatnak. Valamennyi eset abból adódott, hogy az autó vezetője nem győződött meg arról, hogy biztonságosan keresztezheti-e a villamospályát. Az ütközés után rövid időre, de az adott útszakaszon minden esetben leállt a villamos közlekedés.

Az MVK eddig is számos alkalommal indított kampányt, készültek foszforeszkáló figyelemfelhívó plakátok, a „villamos kontra autó” balesetekkel érintett néhány kritikus kereszteződésbe forgalombiztonsági eszközök is kikerültek. Az MVK ezúton is azt kéri, hogy az autósok fokozott figyelemmel hajtsanak rá a villamos pályára, hogy elkerülhetők legyenek a hasonló balesetek – zárul a közlemény. (Minap.hu)

Kapcsolódó cikkek