Karácsony: Vagy Orbán Viktor lesz a miniszterelnök, vagy én

Megosztás

Már nem először fejtette ki Karácsony Gergely, hogy a Fidesz őt tekinti fő ellenfelének, ezért az ő lejáratására költ iszonyatos sok pénzt a kormánypárt – emiatt pedig ellenzéki társai (ellenfelei?) sokkal könnyebb közegben kampányolhatnak. Erről most a 444-nek adott interjújában is beszélt.

“Szerintem fontos, hogy a politika nem a politikusokról szól, és amikor az ember dönt, hogy személy szerint mi a következő lépése, az se róla szóljon. Azt nagyjából helyesen mértem fel, hogy ha elindulok miniszterelnök-jelöltként, akkor borzasztó nehéz kampánynak nézek elébe, és az embernek mérlegelnie kell, hogy mi az, amit elbír, fel kell készítenie magát, hogy kibírja. Ezen túl vagyok, alaposan meggondoltam, és ha beleállok valamibe, akkor abba bele van állva”

– mondta Karácsony az interjúban.

“Pontosan az is történik, amire számítottam, a fideszes ellenfeleim minden erőforrásukat arra használják, hogy engem támadjanak, és nem a többieket, akik ennek a szélárnyékábn szabadon tudnak kampányolni. Nekem a főpolgármesteri funkció miatt is sokkal nehezebb a kampányterep. Ezért erre fel kellett készülnöm, felelős döntést kellett hoznom, és ehhez sokat kellett beszélgetnem, sokszor önmagammal is. Komoly döntések komoly megfontolást érdemelnek” – tette hozzá.

“Azt gondolom, hogy 2022-ben vagy Orbán Viktor lesz a miniszterelnök, vagy én. Nagyon tisztelem és becsülöm az ellenfeleimet, de nem látom, hogy lenne tervük, hogyan nyerjék meg a választást. Úgy vélik, ha az ellenzék összeáll, akkor nyerünk. Szerintem ez nem így van. Ha összeállunk, akkor van esélyünk nyerni. Az a különbség, hogy nem látom a többieknél azt a politikai stratégiát, amivel a bizonytalan szavazókat el lehet hozni a változásra szavazni. Mindenki miniszterelnök-jelöltként a pártját akarja pozicionálni, de senki sem készül arra, hogy valóban miniszterelnök lesz. Mert ez nem csak a pártszavazókról szól, a ma pártnélküliek megnyerése nélkül nincs változás. Ezért mondom: ha pártpozícionáláson túl a miniszterelnökségre készülnének, akkor bizonyos mondatokat nem mondanának, mert azok akkor sem voltak megvalósítható ígéretek, amikor kimondták őket. Most direkt általánosságban beszélek, ennél nem szeretnék konkrétabb lenni.”

Kapcsolódó cikkek