Jön a következő kiadás, közpénzből 2,1 millió példány totális kormánypropaganda a nyugdíjasok postaládájában landol

Megosztás

A JóKor magazin már tavaly is bemutatkozott, kicsit sem arról szól, amiért elvileg létrehozták. Helyette tökéletesen mantrázza alákérdezős interjúkkal Orbánék propagandáját, kegyetlenül lehúzza a baloldalt, folyamatos mocskolódás az ellenzék felé, totális istenítés a kormányoldal irányába. Tehát egy igazi, “független” lap, hasonlóan független, politizáló Orbán-szimpatizánsokkal.

A 2,1 millió példányban megjelenő magazin úgy ingyenes, hogy nincs rajta ár feltüntetve. Hogy mennyi közpénz megy el rá, azt viszont konkrétan nem tudni. A Magyar Államkincstár adja ki, de a tartalmat – mint a Magyar Hang tavalyi cikkéből kiderül – Rogán Antal propagandaminisztériuma szállítja. Ezt le sem tagadhatná az egyébként impresszum nélküli lap.

A története szép. Amikor tavaly bejelentették az első szám indulását, Nyitrai Zsolt fideszes politikus azt mondta, hogy az Idősek Tanácsa kezdeményezte egy olyan „hiteles tájékoztató kiadvány” megjelentetését, amely a legfontosabb közérdekű információkat tartalmazza a nyugdíjasoknak. Negyedévente így 2,1 millió példány készül belőle, amit a Posta visz ki.

A legfrissebb számban sikerült kicsikarni Orbán Viktortól is egy írást, amiben beszámol arról, hogy amit a baloldal elvett a nyugdíjasoktól, azt a mostani kormány visszaadja, sőt még annál is többet.

Ha valaki nem olvasta el elég alaposan a kormányfő üzenetét, annak azért segítenek később is. Eperjes Károly színész például elmondja, hogy a járványkezelés miatt „csak gratulálni lehet a szakértelemmel cselekvő kormánynak és az őket támogató szakértőknek. Aki nem látja, az vak. Legyünk büszkék arra, hogy a mi sorainkban felelősségteljes emberek munkálkodnak értünk. Minden nap imádkozom értük”. Ha ebből nem lett volna világos, hogy mik a politikai preferenciái, rá is kérdeznek nála.

„JóKor: 2022-ben választások lesznek. Az ellenzéki oldal meglehetősen offenzív politikát folytat, hogyan látja Ön a helyzetet? 

Eperjes: Orbán Viktor intelligensen és okosan vezeti az országot, és én a szerény eszközeimmel minden nap imádkozom érte. Korábban már láthattuk, hogy a Gyurcsány Ferenc vezette baloldaltól nem sok jóra számíthatnak a családosok és a nyug­díjasok.”

Koncz Gábor színész ehhez képest csak egy pikáns virslis lecsó receptjét adta meg.

Majd jön egy kétoldalas Varga Mihály-interjú, amiben a pénzügyminiszter elmondja, hogy mit tesz a mostani kormány a nyugdíjasokért, és mit nem tett értük a baloldal. Mindezt ilyen kérdésekkel színesítve: „Azt mondják, egy politikus akkor végzi jól a munkáját, ha hisz abban, amit tesz. Az ön szavaiból érezni, hogy valóban átérzi az idősek helyzetének nehézségeit.”

Aztán egy kis sport, az olimpián arany- és ezüstérmet nyert birkózó Lőrinc testvérekkel és Giannival és feleségével. De ez tényleg csak egy rövid kitérő, hogy megérkezzünk az emojikkal felturbózott, letisztított üzenethez a civil szféra rovatban:

De vannak pozitív üzenetek is a gyurcsányozás mellett:

Majd jön a legfontosabb, a nyereményjáték és a kapcsolattartás:

A JóKor című kiadvány részét képező „VEGYEN RÉSZT A NYEREMÉNYJÁTÉKBAN! MARADJON VELÜNK KAPCSOLATBAN, ÉS ISMERJE MEG A LEGFONTOSABB KORMÁNYZATI INTÉZKEDÉSEKET!” adatlap kitöltésével, aláírásával „Hozzájárulok személyes adataim nyereményjátékban történő részvétel, a nyeremény kisorsolása és átadása céljából történő kezeléséhez.”

Amennyiben pedig az olvasó kapcsolatban kíván maradni Magyarország Kormányával, a Magyar Államkincstár az adatokat átadja a Miniszterelnöki Kabinetirodának.

„Az így átadott adatokat Magyarország Kormánya megbízásából a Miniszterelnöki Kabinetiroda (1014 Budapest, Színház utca 1.) a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja alapján az Ön hozzájáruló nyilatkozata visszavonásáig kezeli. A személyes adatokat a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (1081 Budapest, Csokonai utca 3.) dolgozza fel és az IdomSo Zrt. (1128 Budapest, Váci út 133.) tárolja.” (444.hu)

Kapcsolódó cikkek