Egy részeg vendég miatt verték össze a miskolci presszóst

Megosztás

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt két fiatalkorú 16 éves férfi, és egy 19 éves ellen súlyos testi sértés bűntette miatt, akik egy presszóst bántalmaztak.

A vádirat szerint a vádlottak testvérek, és 2020. február hónap közepén Miskolc belvárosában egy presszó kerthelyiségében más személyekkel együtt szórakoztak, szeszesitalt fogyasztottak.

A vendéglátóhely tulajdonosa észlelte, hogy a vádlottakkal együtt lévő férfi rendkívül leittasodott, ezért szólt nekik, hogy vigyék el onnan.

Ezt nem tették meg, így a presszós és a vádlottak között szóváltás alakult ki, miközben a férfi az egyik fiatalkorú vádlottat próbálta kitolni a teraszról. Ő azonban ellenállt és a sértettet kétszer fejen ütötte. Ezután a vita folytatódott, a sértett a vádlottak irányába indult, mire a másik fiatalkorú hátulról megfogta, és háromszor a feje irányába ütött, az egyik ütés eltalálta. Eközben a sértettet első esetben megütő vádlott is ököllel bántalmazta újra a férfit, aki a földre esett.

A földön fekvő sértettet ezután a felnőtt korú társa egyszer fejen ütötte, majd az egyik fiatalkorú is, illetve körbeállták és többször megrugdosták.

A bántalmazás következtében a férfi az arc és az orr zúzódásával, valamint a lábszárcsontok többszörös törésével járó 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett el, amely következtében maradandó fogyatékosság alakult ki.

A vádlottak büntetlen előéletűek. Az ügyészség – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben a felnőtt korú vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést, a fiatalkorúakkal szemben pedig közérdekű munka büntetést indítványozott.

Kapcsolódó cikkek