Csak védettségi kártyával vehetnek részt a gyakorlatokon a Miskolci Egyetem Egészségtudományi Karának hallgatói

Megosztás

Mint arról mi is beszámoltunk nemrég, a Semmelweis Egyetemen oltás nélkül csak azok a hallgatók kezdhették meg az őszi félévet, akiknek egészségügyi okokból nem lehetett beadni a koronavírus elleni vakcinát. Hasonló a helyzet a többi egészségtudományi karon is, elvégre ezek a hallgatók a gyakorlataikat rendre kórházakban és egyéb egészségügyi intézményekben végzik.

A Boon.hu utánajárt, mi a helyzet a Miskolci Egyetemmel. M. Szűcs Péter, az intézmény kommunikációs vezetője elmondta: náluk szigorítások nélkül, jelenléti oktatásban kezdődött el a tanév.

Az Egészségtudományi Kar hallgatóira az a szabály vonatkozik, hogy az egyetemi órákat védettségi kártya nélkül látogathatják, de az egészségügyi intézményekben folytatott gyakorlatokon enélkül nem vehetnek részt. A kommunikációs vezető hangsúlyozta, az ágazati ajánlásban is az szerepel, hogy a be nem oltott hallgatók az egyetemi órákra korlátozások nélkül bejárhatnak, az egészségügyi intézményekbe azonban nem.

Hozzátette: az egyetem egészségügyi középiskolájában ugyanez a szabály. Az iskolai egészségügyi gyakorlatokhoz, amelyek az intézmény demonstrációs termeiben folynak, nem szükséges a védettségi kártya, de amint a diákoknak egészségügyi intézménybe kell menniük szakmai gyakorlatra, már szükséges a védettség.

Forrás: Boon.hu

Kapcsolódó cikkek