Nem kezdhetik meg tanulmányaikat a be nem oltott diákok a Semmelweis Egyetemen

Megosztás

„Azok a hallgatók, akik valós, szakorvosi véleménnyel igazolt egészségügyi indok nélkül utasítják el az oltást, beiratkozhatnak a Semmelweis Egyetemre, de nem kezdhetik meg tanulmányaikat” – közölte a Semmelweis Egyetem, írja a HVG.

Az intézmény ezt azzal indokolta, hogy „az orvos- és egészségtudományi képzés elképzelhetetlen gyakorlati oktatás nélkül, amikor a hallgatók a gyógyszertárakban, a betegágyak vagy sérült emberek mellett tanulnak és vesznek részt az ellátásban. Nem megengedhető és az elsősök fogadalomtételével összeegyeztethetetlen, ha veszélyeztetik kiszolgáltatott embertársaikat azzal, hogy nem tesznek meg mindent saját és környezetük védelme érdekében.”

Azt is jelezték, hogy amennyiben egy hallgató valamilyen megalapozott egészségi oknál fogva nem oltathatja be magát, akkor az egyetem vállalja, hogy ötnaponta térítésmentesen antigéntesztet végez nála.

Az egyetem saját hatáskörben, soron kívül vállalja és vállalta a hallgatók beoltását, így a hallgatói körében közel százszázalékos az átoltottság – tették hozzá.

Forrás: HVG.hu

Kapcsolódó cikkek