Közzétették, mikor és hol lehet majd szavazni személyesen az ellenzéki előválasztás során

Megosztás

Az előválasztás lebonyolításáért felelős Országos Előválasztási Bizottság (OEVB) hónapokon át tartó előkészítés és egyeztetések után véglegesítette az előválasztási szavazóhelyeket és nyitvatartásukat – tájékoztattak az ellenzéki pártok.

Az előválasztáson az online mellett személyes szavazás is lehetséges mind a 106 választókerületben. A szavazók csak a saját állandó lakcím szerinti választókerület jelöltjeire szavazhatnak, és csak ott, ahol lakcímük szerint élnek – írja az Index.

Az ellenzéki képviselőjelöltek szeptember 18–26. közötti előválasztásán kétféle sátortípus várja a szavazókat:

  • A jellemzően 8 és 18 óra között nyitva tartó helyszínek az úgynevezett fix sátrak. Ezek jellemzően a választókerület legnagyobb településeinek legforgalmasabb pontjain fognak állni.
  • A fix sátrakon felül választókerületenként változó mennyiségben mozgó sátrak is körbejárják majd a körzeteket. Ezek nyitvatartása változó, általában kisebb településeken vagy időszakosan nagyobb gyalogosforgalmú helyeken, például piacokon fordulnak meg.

Az előválasztáson 775 településen lesz lehetőség személyesen szavazni. Íme, a térkép, amelyen meg lehet nézni a borsodi szavazópontokat is:

via Index.hu

Kapcsolódó cikkek