Müller kivárta az újabb 45 napot, majd közölte, nem adja ki az adatokat a több helyen is gyanús, 17 milliárdos projektről

Megosztás

Igaz, már ami eddig nyilvánosságra került, az is több, mint gyanút keltő. Nem csoda, hogy van mit rejtegetni.

Hadházy Ákos, független képviselő a Facebookon adott hírt az újabb botrányos lépésről.

“Müller tisztifőorvos tovább szórakozik: először – a járványvédelem bokros teendőire hivatkozva – MEGHOSSZABBÍTOTTA A VÁLASZADÁST 45 NAPPAL, majd a határidő lejártakor közölte, hogy NEM ADJA KI A KÉRT ADATOKAT. Ezen kellett 45 napot gondolkodnia!

Annak alapján, amit eddig tudunk a 17 milliárdos projektről, nem csodálom, hogy mindent megtesz, hogy húzza az időt. Miután a projektben például 70 ezer Ft/fő értéken számolnak el egy kávészünetet, vagy 50 ezer forintért nyomtatnak ki és küldenek ki egy-egy szerződést, a piaci ár mintegy kétszereséért vesznek műszereket, szerettem volna megnézni, hogy a rengeteg tanulmányból és számítástechnikai fejlesztésből mi az, ami megvalósult. Most éppen a tanulmányok kiadását.

Egy dolgot próbálok még ki: eddig közérdekű adatokat kértem, amit bármely állampolgár megtehet. Ezután teszek még egy próbát, hogy képviselőként legalább betekinthetek-e a projekt dokumentumaiba. Ha ezt sem engedi, akkor csak az eddigi adatok alapján vagyok kénytelen megtenni az OLAF felé a jelzést és bízni egy kormányváltásban, amikor jogi felelősségrevonásra is sor kerülhet.

Lehet, hogy egy kép erről: , szöveg, amely így szól: „NEMZETI NÉPEGÉSZSÉGÜGYI KÖZPONT Iktatószám: 32945-4/2021/JF Ugyintéző: dr. Schlammadingerné dr. Péics Gabriella/dr. Simon Zsuzsanna Tárgy: válasz adatigénylésre Hivatkozási szám: Kérem, hogy válaszában fenti számra hivatkozzon Ügyintézőjük: Melléklet:- Dr. Hadházy Ákos országgyűlési képviselő részére megküldve kizárólag elektronikus úton: hadhazy.akos@parlament.hu Tisztelt Országgyűlési KépviselÅ Úr! A Nemzeti Népegészségügyi Központhoz (NNK) 2021. május 21-én az információs önrendelkezési jogról és információszabadságró szóló 2011. évi cXII. törvény (Infotv.) alapján benyújtott közérdekű adatigénylésével kapcsolatban tájékoztatom, hogy z Ön által _dokumentumok késÅ‘bbi döntés megalapozását szolgálják (szakpolitikai programok, ágazati kezdeményezések alapjául szolgáló döntés-előkészítő adatnak minősülnek). Ezért adatigénylési kérelmét az Infotv. bekezdése alapján elutasítom.”
Nem érhető el leírás a fényképhez.
Lehet, hogy egy kép erről: , szöveg, amely így szól: „Fwd: Közérdekű adatigénylés 1.Vastagbélszűrési pillér alap-adatmodelljének kialakítása DataCell Kft.) Szürésmenedzsment rendszer kialakítása implementálása (2017 Szüréstámogató informatikai környezet kiépítése tervezés. (Eredmény: EA modell fájl) 2017.03.31. Vital Manageentt.) Komunáldata Kft.) ehívó rendszer sm és alternatív informatika megoldásokon alapuló támogatás ehetÅségeinek felmérése: kutatási terv, helyzetértékelés nemzetközi összehasonlítás( Simplexion Kft.) Kérem megküldeni részemre elektronikus úton: sorszámú szerzÅdés eredményeként létrejött produktumot (tanulmányt); sorszámű zerzÅdés kapcsán elkészült modellt; sorszámú alap-adatmodell dokumentumait, illetőleg leírását; aKomunáldata Kft. által kialakított szürésmenedzsment rendszer elkészültét Budapest, 2021. május 21. nűködését bizonyító és/vagy dokumentációját.”

A levelezés néhány részlete a képeken, a projektről eddig tudottak pedig itt: 👉https://korrupcioinfo.hu/tiszti-becsulet-2/

https://korrupcioinfo.hu/nyunyoka-kaveja/

Kapcsolódó cikkek