Új gyalogátkelőhelyet adott át Mokrai Mihály a Szeles utcában, biztonságosabb lesz a gyalogos áthaladás

Megosztás

A lakosok jó ideje kérték már, most teljesült a kívánságuk.

Biztonságosabbá vált a gyalogosok közlekedése a Szeles utca és a Hatvanötösök útjának kereszteződésében kialakított új gyalogátkelőnek köszönhetően. A zebra felfestését és a hozzá kapcsolódó infrastruktúra kialakítását a környéken élők évekkel korábban kérték, hiszen a területen kereskedelmi egységek találhatók, és egy iskola is működik. 

Zemlényi Attila, a Miskolci Magister Gimnázium igazgatója az átadón elmondta, az oktatási intézmény 2018-ban költözött az utcába, és szinte azonnal látta, hogy a gyalogátkelőre szükség lesz.

„Később megkerestem az önkormányzati képviselőt, aki támogatta a javaslatunkat. Most, hogy sikerült átadni, nagyon örülök, hiszen az iskolába 160 diák jár nap mint nap, akik most már biztonságosabban tehetik meg ezt”

– mondta. 

Mokrai Mihály önkormányzati képviselő elmondta, a megvalósítást hosszas előkészítő munka előzte meg, többek között tizennégy szakhatóság engedélyét is be kellett szerezni és a világjárvány is lassította a kivitelezést.

A zebra kialakításával kapcsolatban többek közt a távközlési társaságokkal, az áram- és a gázszolgáltatóval is egyeztetni kellett. Ha kis késéssel is, de most átadhattuk a gyalogátkelőt, én azt kérem, az itt lakóktól és a diákoktól is, hogy használják egészséggel, hiszen az ő biztonságuk az első

– mondta.

A közlekedésbiztonsági fejlesztés a felfestéssel, a zebra megvilágításával, a járda süllyesztésével, a tábla kihelyezésével és az engedélyeztetésekkel együtt kétmillió forintból valósult meg, amit a terület képviselője saját alapjából finanszírozott.

(Forrás: Minap.hu)

Kapcsolódó cikkek