A hatóságok a DK-s politikus Czeglédy Csabát gyanúsítják azzal, hogy ő robbantotta ki a Borkai-féle szexbotrányt

Megosztás

A rendőrség szerint Czeglédy Csaba, a DK szombathelyi országgyűlési képviselőjelöltje az “Ördög ügyvédje” néven elhíresült alak, aki a híres videó megosztásával kirobbantotta a Borkai-féle szexbotrányt. A gyanúsított kihallgatási jegyzőkönyvből ugyanakkor kiderül, hogy továbbra sem tudják, ki regisztrálta az Ördög ügyvédje blogokat.

A rendőrség gyanúsítása szerint Czeglédy Csaba egyik ismerőse hozta létre 2019. szeptember 22-én a Pornhub nevű videómegosztó oldalon azt a fiókot, majd Czeglédy vagy az ő kérésére egy ismeretlen személy azt a két webhelyet, ahol aztán megjelentek azok a képek és videók, amelyek Borkai Zsolt és barátai adriai hajózásán titokban készültek.

A HVG birtokába került gyanúsítotti jegyzőkönyv szerint Czeglédy – miután közölték vele a gyanúsítás módosítását – azt mondta, büntetőügyvédként még nem látott olyat, hogy egy gyanúsítást arra alapoznak, hogy vagy ő, vagy valaki más csinált valamit.

Ezt arra reagálva mondta, hogy a rendőrség arra az álláspontra jutott: az Ördög ügyvédje weboldalt ő vagy az ő kérésre valaki más regisztrálta, de hogy kicsoda, azt a rendőrség nem tudja.

Czeglédy azonban tagadja, hogy ő lenne az ördög ügyvédje, pedig akár még büszkélkedne is vele, ugyanis az ellenzéki táborban szerinte pozitívan reagálnának erre.

„Ami ma történt, a legsötétebb időket idézi: az ügyészség bűncselekmény határát súroló módon, bizonyítékok nélkül utasította a nyomozó hatóságot arra, hogy azt a képtelenséget közöljék velem, hogy érdemi közöm van a Borkaiékat lebuktató felvételek nyilvánosságra hozatalához. Az időzítés nem véletlen: a Fidesz az ügyészséget felhasználva akar az előválasztásba beavatkozni. Szórakoztató látni az ügyészség erőlködését, egyben elkeserítő is, mert számos fideszeseket érintő ügyben megakadályozták a nyomozásokat”

 – nyilatkozta a 444-nek Czeglédy Csaba.

Kapcsolódó cikkek