Több miskolci szállodában nem fizetett a szolgáltatásokért, most két és fél év börtönt kapott

Megosztás

Jó félmilliós kárt okozott, de az egyik szállodában már a másoktól kapott információk alapján felismerték és elkapták. Most eljött a bűnhődés ideje.

A Miskolci Járásbíróság augusztus 30-án hozott ítéletet annak a vádlottnak az ügyében, akivel szemben csalás bűntette miatt indult büntetőeljárás.

A megállapított tényállás szerint a férfi 2018 októbere és decembere között több miskolci szálloda szolgáltatásait úgy vette igénybe, hogy már a foglalás időpontjában sem állt szándékában fizetni. A vádlott a személyzet felszólítását követően különböző okokra hivatkozva kitért a számla rendezése elől, majd fizetés nélkül távozott.

Egy esetben a szálloda recepciósának már egy körlevél alapján tudomása volt a vádlott korábbi magatartásáról, felismerte őt és értesítette a hotel tulajdonosát. A férfi cselekményeivel összesen közel félmillió forint kárt okozott.

A tegnapi előkészítő ülésen a vádlott beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság csalás bűntette miatt 2 év 6 hónap szabadságvesztésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte, egyúttal kötelezte az egyes szállodák javára kártérítés megfizetésére is.

Az ítéletet a vádlott és védője tudomásul vették, míg az ügyészség a jogorvoslati nyilatkozat megtételére 3 munkanapot tartott fent. (Minap.hu)

Kapcsolódó cikkek