Bántalmazta feleségét a sajószentpéteri férfi, elrendelték letartóztatását

Megosztás

A bántalmazás súlyos, életveszélyes módon történt, nem ússza meg a borsodi férfi a felelősségre vonást.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottól a felesége az állandó házastársi viták miatt néhány hónappal ezelőtt a barátnőjéhez költözött. Augusztus 13-án este a férj bement felesége barátnőjének házába, ahol szóváltásba keveredett házastársával, melynek során a feleségét fejbe rúgta, majd ütni-verni kezdte, a nő a földre esett. A férfi azzal fenyegette meg őt, hogy megkínozza, majd megöli. 

A barátnő az asszony segítségére sietett, megpróbálta megakadályozni a további bántalmazást, ezért a férj őt is megverte, miközben azt kiabálta, hogy meg fogja ölni. A feleség menekülőre fogta, de a férfi a nyomában volt. 

A segélyhívó számát a barátnő tárcsázta, a helyszínre elsőként a mentőszolgálat érkezett ki, azonban a férfi kezében ekkor már kés volt, így a mentőszolgálat a sértettek ellátásával megvárta a rendőrség kiérkezését. 

A gyanúsított házastársa a cselekmény következtében nyolc napon túl gyógyuló, súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, míg barátnője sérülései nyolc napon belül gyógyulóak. 

Az életveszélyt okozó testi sértés bűntettének büntetési tétele kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés. Súlyos büntetés kiszabása várható, ezért feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a gyanúsított veszélyeztetné a bizonyítást azzal, hogy a sértetteket, illetőleg a még ki nem hallgatott tanúkat megfélemlítené, továbbá az sem zárható ki, hogy házastársa sérelmére újabb bűncselekményt követne el. Ezért a bíróság elrendelte a letartóztatást. 

A végzés végleges. (Minap.hu)

Kapcsolódó cikkek