Szinte az egész családja megerőszakolta a fiatalkorú lányt | 18+

Megosztás


Másodfokon tárgyalta és az ítélet súlyosbítását indítványozta a Győri Fellebbviteli Főügyészség abban az ügyben, melynek vádlottjai egy kiskorú lányt erőszakoltak meg többször is. A nem jogerős, elsőfokú ítélet szerint

a fiatalkorú lánnyal kifejezett akarata ellenére hosszabb időn keresztül apja, bátyja, apja távoli rokona és annak szeretője is (utóbbiak ugyanazon alkalommal, együtt is) szexuális cselekményeket végeztek, illetve végeztettek.

Első fokon a Székesfehérvári Törvényszék – részfelmentések mellett – különböző súlyos minősítésű folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak miatt I. rendű vádlottat és IV. rendű vádlottat 10-10 év, II. rendű vádlottat 9 év, III. rendű vádlottat 14 év fegyházbüntetésre, és valamennyiüket 10-10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A másodfokú ügyészség szerint a büntetést súlyosbítani kell, szerintük az irányadó középmérték tíz év. A kiszabott börtönbüntetésben az ügyészség szerint észrevehetetlen, hogy a vádlottak kiemelkedő tárgyi súlyú, erkölcsileg soha meg nem bocsátható bűncselekményeket követtek el. Az ügyészség szerint a büntetés tartama egyik vádlott esetében sem elégséges a büntetési célok eléréséhez.

Kapcsolódó cikkek