Online petíciót indít az ITC bontása ellen Dr. Simon Gábor

Megosztás

Mint arról már beszámoltunk, a Velünk a Város frakció képviselője ellenzi a volt miskolci szocialista pártház lebontását, helyette inkább fel kellene újítani az épületet és bérlakásolat kialakítani benne. Pénteki sajtótájékoztatóján az országgyűlési előválasztási képviselőjelölt azt is bejelentette, hogy online petíciót indít az ügyben – tudósított a Minap.hu.

Az országgyűlési előválasztási képviselőjelölt emlékeztet: az indok a bontás mellett, hogy drágább lenne a felújítás, mint maga a bontás. „Ez egy oltári nagy baromság, vagy hazugság!” – fogalmazott. Szerinte az legyen az összehasonlítási alap, hogy mekkora összeget emészt fel egy ilyen kaliberű épület előállítási költsége.

„Pár évvel ezelőtt még nem bontani, hanem felújítani akarta az épületet ugyanez a fideszes vezetés” – emlékeztetett. Simon Gábor nem tudja, mi változott azóta, de a döntés szerinte helytelen, mert a miskolciak értékét pazarolja el. „Ez ellen tiltakozunk!” – foglalt állást. Ennek érdekében pénteken elektronikus petíciót indított el, amihez „várja a lakosok széles tömegének csatlakozását”. A petíció IDE KATTINTVA érhető el.

Simon Gábor a Facebook-posztjában a petíció kapcsán így fogalmazott: “Mentsük meg az ITC-székházat! Alakszai Zoltán és Csöbör Katalin nem dönthetnek a miskolciak megkérdezése nélkül! Kérem, írják alá a petíciónkat, ha Önök is az építésben hisznek a rombolás helyett!”

via Minap.hu, Fotó: Mocsári László/Minap.hu

Kapcsolódó cikkek