Saját nagybátyját rúgta fejbe a nyílt utcán a borsodi férfi

Megosztás

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben, aki egy családi konfliktus miatt nagybátyjára támadt Edelényben.

A vádirat szerint, a vádlott férfi 2021. június 13-án délután Edelény belvárosában italozott, mikor észrevette az utcán gyalogosan közeledő nagybátyját. A vádlott ekkor úgy döntött, hogy számon kéri a férfit egy korábbi, a vádlott féltestvérét érintő konfliktus miatt. Az ittas állapotban lévő vádlott előbb felszólította a sértettet, hogy álljon meg, majd odament hozzá és – mintha a sértett ezzel nem lett volna tisztában -, elmagyarázta neki, hogy milyen rokoni viszonyban állnak egymással.

Ezt követően a vádlott arcon rúgta sértettet, aki a rúgás következtében a földre esett. A férfi próbált felállni, azonban ez nem sikerült, mert a vádlott ismét az arcába rúgott, majd miután a földön fekvő sértettet még egyszer a testén is megrúgta, távozott a helyszínről.

A sértett a vádlott bántalmazása következtében 8 napon túl gyógyuló orrcsonttörést szenvedett.

A járási ügyészség a büntetlen előéletű férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt a Kazincbarcikai Járásbíróságnak.

Kapcsolódó cikkek