Véletlen lenne? A lúgos orvos apja nem az áldozatnak, hanem a végrehajtónak utalta el a kártérítést

Megosztás

Ezzel újabb eljárási hercehurca kezdődött, a végrehajtó szerint a “malőr” nemigen lehet a véletlen műve.

Július 27-én járt le a határideje annak, hogy a lúgos orvosként elhíresült Bene Krisztián kifizesse az áldozatának, Renner Erikának jogerősen megítélt 25 millió forintos kártérítést és az azzal járó perköltségeket, a pénz azonban nem a nőhöz került, hanem az ügyben eljáró végrehajtó iroda számlájára – írta a Telex.

A portál szerint az összeget Bene apja küldte el, de az még nem világos, hogy szándékos vagy véletlen malőrről van-e szó. A végrehajtó mindenesetre úgy nyilatkozott,

életszerűtlen, hogy az adós közvetlenül a bírósági végrehajtó iroda számlájára utaljon.

Telex szerint az ügy miatt Renner Erikának a Fővárosi Törvényszéken kell kérnie a végrehajtási eljárás elrendelését, aminek az átfutása valószínűleg újabb többnapos procedúra lesz.

„Ott kiállítják a végrehajtói okiratot, melyet a törvényszék részben nekünk, részben a Magyar Bírósági Végrehajtói Karnak is megküld. Miután a végrehajtói kartól megkapjuk a dokumentumot, napokon belül el tudjuk indítani az utalást is” – magyarázta a végrehajtó iroda.

Az újabb eljárásnak ráadásul várhatóan több százezer forintos költsége lesz, de mivel a jogerős ítélet alapján Renner Erika „költségmentességet élvez”, így ezt az összeget is Benére terhelhetik.

A Fővárosi Ítélőtábla még június 1-jén hagyta helyben a lúgos orvos áldozatának kártérítési ügyében született elsőfokú ítéletet. A döntés alapján Bene Krisztiánnak az ítélet kézhez vételétől számított 15 napon belül 25 millió forint kártérítést kellett fizetnie áldozatának. Ezenkívül a jogerős büntetését töltő férfinak fedeznie kellett a közel 500 ezer forintos perköltséget és a 2 millió forintos fellebbezési illetéket is.

Bene Krisztiánt, a Budai Irgalmasrendi Kórház volt kórházigazgatóját összesen hatszor ítélték el, miután 2013-ban megtámadta volt barátnőjét, Renner Erikát, akit ezután megkötözött, elkábított, és maró lúgot locsolt a nemi szervére és annak környékére. Bene 2018-ban jogerősen 11 év börtönbüntetést kapott, emellett örökre eltiltották az orvosi hivatástól. (Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek