Döntött az ÁSZ: Koncz Zsófia hiába költött irdatlanul hatalmas összegeket Facebook-hirdetésekre, az nem szabálytalan – videó

Megosztás

A Fidesz-KDNP (később megválasztott) jelöltje, most már képviselője több pénzt költött el Facebook-hirdetésekre a kampány ideje alatt, mint amennyit összeadva mindenféle hirdetésre a szabályok szerint költhetett volna, remek kiskaput talált, mert az ÁSZ azt mondja, ez így szabályos.

Nem talált szabálytalanságot az Állami Számvevőszék a fideszes Koncz Zsófia tavalyi kampányában, pedig csak a Facebookon több pénzt költött el hirdetésekre, mint amennyit összesen lehetett volna – derült ki az RTL Híradó riportjából.

Több szervezet – köztük a K-Monitor is – bejelentést is tett a hatóságnak, de az ÁSZ szerint ők csak azt ellenőrizhetik, amivel a jelöltek elszámolnak, ráadásul a közösségi médiában megjelenő hirdetések nem számítanak politikai hirdetésnek.

 A borsodi időközi parlamenti választáson mandátumot szerzett Koncz Zsófia fideszes képviselő esküt tesz az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. november 2-án.  Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

A riport szerint az ÁSZ azt állítja, már tavaly jelezték, hogy változtatni kellene a szabályokon, de erre „egyetlen párt vagy civil szervezet sem reagált”. (444.hu)

Related posts