Akik szeretik a veterán járműveket, hétvégén itt a helyük

Megosztás

Az MVK telephelyén szerveznek kiállítást szombaton, igencsak koros buszok, villamosok várják majd a látogatókat.

A miskolci villamosközlekedés százhuszonnégy éves évfordulója apropóján szervez járműkiállítást augusztus 14-én délután négy órai kezdettel az MVK. Az eseményen a cégnél használt összes – jelenleg és az elmúlt években használt – jármű megtekinthető lesz. 

Kiállítják majd az MVK két sárga villamosát, az FVV 1100-ast és az 1200-ast is; az M5 hóseprőt, ott lesz a közelmúltból ismerős bécsi villamos, az SGP E1 és a 300-as pótkocsija; és nem maradnak ki a jóból a Tatra KT8D5 meg a jelenleg használt Skoda (26THU3) szerelvények sem.

A buszok szerelmeseire is gondolt az MVK: a két oldtimer, az Ikarus 620 és az Ikarus 31 mellett tiszteletét teszi a rendezvényen a nyolcvanas, kilencvenes évek utcaképének elmaradhatatlan szereplője, az Ikarus 280 és a jelenleg forgalomban lévő MAN típusok (A74 SL223, A75 SG263), a 2006 óta futó Neoplan Centrolinerek és a 2015-ben érkezett CNG-s MAN Lions City járművek is.

Az MVK felhívja a figyelmet arra, hogy a programra a belépés díjtalan, azonban a jelenleg érvényben lévő járványügyi szabályoknak megfelelően egyszerre ötszáz fő tartózkodhat a telephelyen, a belépők számát a bejáratnál ellenőrizni fogják. A járműkiállításra érkezők számára a helyszínen nyereményjátékot is szerveznek, a nyeremény három MVK-s ajándékcsomag. (Minap.hu)

Kapcsolódó cikkek