A Fidesz úgy bebetonozta az őket kiszolgáló közmédiát, hogy a következő kormány hozzá se nyúlhasson – de mégis lehet egy fontos kiskapu

Megosztás

Nem véletlenül hozott olyan törvényeket a Fidesz és foglalta kétharmadba az Orbán-kormányt hűen kiszolgáló MTVA működését és irdatlan mennyiségű közpénzben részesülését arra az esetre, ha 2022-ben más kerülne hatalomra. Hadházy Ákos azonban rámutatott, hogyan lehet ezt megkerülni és elérni, hogy a közmédia legalább egy kormányváltás után ne harsogja tovább Orbánék propagandáját.

A független képviselő ezt saját Facebook oldalán írta le részletesen.

“A Hvg.hu előfizetéses oldalán megjelent cikk részletesen leírja, hogyan betonozta be a Fidesz úgy a propaganda tévé és rádió működését úgy, hogy ahhoz egy feles többségű új kormány ne nyúlhasson. A Fidesz azt szeretné, hogy kormányváltás után is csak őket istenítse , az ellenfeleit pedig gyalázza az adófizetők pénzéből kitartott állami média. Pedig a megoldás egyszerű: ez a tévé a választás után nem kaphat egy fillért sem.

A Fidesz ugyan kétharmados törvénybe fektette, hogy a propagandabástyának mindenkor ordenáré sok közpénz járjon. Így ezt a pénzt feles többséggel nem lehet elvenni. Felfüggeszteni azonban fel lehet a támogatást, a pénzt nem kiutalni minden további nélkül lehet. Ha valaki szerint ilyen nincs, az kérdezze meg a kórházakat, akik pénzét szintén hatalmas késésekkel utalja a kormány, ha egyáltalán utalja.

A cikkben amúgy van egy javaslat, hogy monitorozni kell az Mtva műsorait. Erre szerintem nem kell nagy erőt fordítani, csak azt kell megnézni, hogy hányszor szerepelt az elmúlt négy évben élőben a miniszterelnök és hányszor volt ugyanitt élőben hallható ellenzéki vezető politikus.”

Lehet, hogy egy kép erről: 4 ember, álló emberek és , szöveg, amely így szól: „슬 A VÁLASZTÁSOK UTÁN EZ A "KÃZMÉDIA" EGY VASAT SEM KAPHAT.”

Kérdés: Ezzel nem adott-e ötletet Hadházy az Orbán-kormánynak, hogy ezt a kiskaput is a következő 6-8 hónap során becsukja?

Related posts