Ciki: a kormány ugyan most is váltig tagadja, de egy dokumentumban már gyakorlatilag elismeri, hogy a kínai vakcina hatékonysága gyenge

Megosztás

Indirekt módon nagyon lassan, de csak elismerik a magyar hatóságok, hogy a Sinopharmmal oltott idősek körében bizony rettentően gyenge hatékonyságúnak bizonyult az eleinte agyondicsért kínai oltóanyag. Elsőbbséget élveznek a harmadik dózisnál. Pedig a miniszterelnök mennyire őszintén próbált mindenkit rábeszélni a kínaira…

A Koronavírus Vakcináció Facebook-csoportban közölték, hogy a harmadik, ismétlő oltáshoz ezt a dokumentumot is alá kellett írni az oltóponton:

 Forrás: Facebook

Eszerint a kínai Sinopharmmal oltottakat prioritási szempontból a csökkent immunműködésűekkel egy csoportba sorolják, vagyis az állam – ami váltig állította, hogy a kínai vakcina az idősek körében is ugyanolyan hatékony, mint a többi – figyelembe vette az elmúlt hetek adatait.

 Orbán Viktort beoltják a kínai vakcinával február végén  Fotó: Orbán Viktor/Facebook

A kormány nem akarja beismerni, pedig világos: a kínai vakcina sok idősnél nem működik megfelelően, márpedig több mint félmillió időst oltottak be Sinopharmmal, és sok esetben a szervezetükben nem termelődik elég antitest. Müller Cecília országos tisztifőorvos helyett szakértők írták le, hogy a kínai vakcinát kapott, de antitest védelem nélkül maradt időseknek mindenképpen szükségük van a harmadik oltásra. (444.hu)

Kapcsolódó cikkek