Félelmetes: megerőszakolta négy kiskorú lányát az 52 éves apa

Megosztás

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványával egyezően a Szegedi Ítélőtábla helybenhagyta a Szegedi Törvényszék letartóztatást fenntartó határozatát annak a hódmezővásárhelyi elkövetőnek az ügyében, akivel szemben a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat.

Az 52 éves férfival szemben azért indult büntetőeljárás, mert 2014. és 2019. között nyolc gyermekéből négy kiskorú lányával végzett, illetve végeztetett szexuális cselekményeket. Rendszeresen előfordult továbbá, hogy a férfi gyermekeit különféle háztartási eszközökkel bántalmazta, illetve velük megalázó, trágár kifejezéseket használva beszélt, ha feladataikat nem az általa elvárt módon teljesítették. Ennek során a gyermekek időként sérüléseket is elszenvedtek. A férfi ezen magatartásával a szülői feladatából adódó kötelességét súlyosan megszegte, gyermekeinek súlyos szexuális és érzelmi traumát okozott, veszélyeztette testi, érzelmi és erkölcsi fejlődésüket. A vádlott nem ismerte be cselekményei elkövetését.

A vádemelést követően a törvényszék fenntartotta a vádlott letartóztatását, aki ez ellen fellebbezést jelentett be.

A másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla egyetértve a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványával a fellebbezést nem tartotta alaposnak, mert a vádlott vonatkozásában a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye egyaránt fennáll. Ezért vonatkozásában változatlanul a legsúlyosabb kényszerintézkedéssel, a letartóztatással biztosíthatók az eljárás céljai.

A kényszerintézkedés tárgyában hozott döntés az ítélőtábla határozatával véglegessé vált, míg a vádlott bűnösségének megállapítása kérdésében a Szegedi Törvényszék folytatja a bizonyítási eljárást.

Kapcsolódó cikkek