Milliárdokat költ a kormány falunapokra és koncertekre

Megosztás

A közösségi élet újraindítását és/vagy az emberek szórakoztatását nemcsak elméletben, hanem gyakorlatban is fontosnak tarthatja a kormány, mert amellett, hogy erre külön operatív törzset is létrehoztak Novák Katalin vezetésével, milliárdokat adnak koncertek szervezésére is – derült ki a csütörtöki Magyar Közlönyből.

Ennek megoldására összesen közel ötmilliárd (4 998 920 445) forintot különítenek el. A koncerteket 2021 augusztusától (igen, két nap múlva augusztus van) 2021 októberéig kellene megszervezni: szám szerint 356-ot. nagyvárosi eseményekből és nagykoncertekből 40, kisvárosi események és koncertekből 216, falunap jellegű koncertekből pedig 100 lehet.

Persze ehhez kell programterv is, amit 2021. augusztus 1-ig (ez most vasárnap) kell elkészíteni. A rendezvényeket a Magyar Turisztikai Ügynökségen keresztül bonyolítják le.

Ugyanebben a közlönyben arról is szó esik, hogy a Magyar Falu Program Részeként nyilvántartott, 5000 fő vagy ennél kevesebb lakosú településeken támogatni szeretnék az önkormányzati rendezvényeket (jó eséllyel falunapokat, egy ilyen javaslatot már Novák Katalin is említett nemrég): erre 2,8 milliárd forintot adnak az idei költségvetésből. A szervezést a Nemzeti Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. végzi majd, mindösszesen 86 millió forintért cserébe.

Telex.hu

Related posts