Egy felmérés szerint Jakab és Dobrev fej fej mellett az ellenzéki jelöltek közül

Megosztás

A hat ellenzéki miniszterelnök-jelöltet három jól elkülönülő ismertségi zónába lehet sorolni – derül ki a Závecz Research közvélemény-kutatásából, amelyből az IDEA Intézet készített jelentést, s amelyet a HVG.hu szemlézett.

A kutatás szerint Karácsony Gergely regnáló főpolgármester a legismertebb közülük (ismertsége 96% az ellenzékiek és az aktív bizonytalanok körében), ugyanakkor Dobrev Klárának (92%) és Jakab Péternek (90%) is jelentős az ismertsége. A második csoportba Fekete-Győr András és Márki-Zay Péter tartozik, akik kétharmados vagy azt valamivel meghaladó ismertséggel rendelkeznek az ellenzéki szavazók és az úgynevezett aktív bizonytalanok körében. Végül a legkevésbé ismert jelölt Pálinkás József, az Új Világ Néppárt elnöke a maga 45 százalékos ismertségével.

Az adatfelvétel időpontjában a támogatottságok alapján Jakab Péter (28%) vezet, mögötte szorosan Dobrev Klára (27%), tőlük kissé lemaradva Karácsony Gergely (24%). Tizenkét százalékot kapna Fekete-Győr András, a Momentum elnöke, míg a további két jelölt választottsága a vizsgált rétegben 5 százalék alatti.

Forrás és további részletek: HVG.hu

Kapcsolódó cikkek