Elképesztően ritka pontyot fogtak egy hazai bányatóból

Megosztás

Egy nagyon ritka, rendkívül különleges, fekete ponty akadt horogra a Majosliget Pihenő és Horgászparkban a Pontybarátok Feeder Team versenyén. A gyönyörű zsákmányt method technikával sikerült horogra csábítani a Majosliget Páros Kupán.

Váratlan zsákmány akadt a horgára Gréczi Zoltánnak Délegyházán, ahol versenyt rendeztek egy olyan bányatavon, amelyet fél éve látogathatnak horgászok és előtte húsz évig volt „parlagon”. A majosligeti versenyen a horgász Orova Csabával alkotott egy csapatot Blue Carp team néven.

Zoltánnak hetven méter távolságból sikerült megakasztania az első zsákmányát a Pontybarátok versenyén, majd a szákolás pillanatában érte a meglepetés a fekete, pikkely nélküli ponty láttán.

Rögtön értesítette a verseny egyik szervezőjét, Kőszegi Balázst, hogy jelezze a kupa fotósának, Kőszegi Diána Vandának, hogy egy nem mindennapi példányt kaphat lencsevégre. Zoltán azt is elárulta, hogy két milliméteres Aqua Garant pellettel és egy citromsárga wafterrel sikerült horogra csábítania a halat. Az egyedi színben pompázó ponty szerencsét is hozott a Blue Carp teamnek, mert a versenyt szektor 3. helyezéssel zárták, így a különleges fogás emléke mellett serleggel is megkoronázták ezt a napot.

 „Melanin túltermelődése van. A melanin egy sötét színű festékanyag, pigment, ez okozza a hal színét. Más fajokból már láttam ilyen színű halat, pontyból még nem” 

– nyilatkozta a Pecaverzumnak Harka Ákos, a Magyar Haltani Társaság elnöke. 

Kapcsolódó cikkek