Megerőszakolta és még teherbe is ejtette 11 éves nevelt lányát egy hevesi férfi

Megosztás

Az elkövető korábban emberölés miatt már volt büntetve. Rendszeresen bántalmazta nevelt gyermekeit, amiről az édesanya is tudott, de még bele is egyezett. Amikor teherbe ejtette a kislányt, az félelemből inkább egy osztálytársára igyekezett fogni a történteket.

Vádat emelt a Heves Megyei Főügyészség egy 11 éves nevelt lányát erőszakkal teherbe ejtő férfi és élettársa, a gyerek anyja ellen – közölte a Heves Megyei Főügyészség.

A közlemény szerint a férfi 2019 nyarán egy internetes oldalon ismerkedett meg a nővel, majd hozzá költözött. A dél-hevesi házban együtt éltek a nő három gyermekével, köztük az akkor 11 éves kislánnyal. A gyerekek a járványhelyzet miatt 2020-ban otthon tanultak, mialatt nevelőapjuk felügyelte őket. A nő munka után jellemzően italozott, majd lefeküdt aludni.

A férfi – a nő tudtával és beleegyezésével – rendszeresen bántalmazta a gyerekeket, ami miatt féltek tőle, különösen miután tudatta velük, hogy korábban emberölés miatt is volt már büntetve.A férfi éjszakánként, késsel a kezében gyakran beosont nevelt lányához, akit rendszeresen közösülésre kényszerített, majd 2020 nyarán teherbe ejtett. Amikor ez kiderült, rávette, hogy várandós állapotát egy osztálytársára fogja.

A főügyész közölte: mivel az érzelmi elhanyagolás, a fizikai bántalmazás és az átélt szexuális traumák miatt a gyerek személyiségfejlődése súlyosan sérült, a gyámhatóság őt és testvéreit nevelésbe vette.

A főügyészség a többszörösen büntetett előéletű férfit és a nőt kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja, valamint a nevelőapával szemben tizenkettedik életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére, erőszakkal és az élet, testi épség elleni közvetlen fenyegetéssel elkövetett szexuális erőszak miatt is vádat emelt.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a most 60 éves férfival szemben – beismerése esetén – 16 év fegyházbüntetést szabjon ki és 10 évig tiltsa el a közügyektől.Ezzel együtt azt is kérte, hogy az ítéletben véglegesen tiltsák el az elsőrendű vádlottat minden olyan foglalkozástól és tevékenységtől, ahol gyerekek lehetnének a felügyeletére, gondoskodására bízva.

A nő esetében az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést, valamint határozott idejű foglalkozástól eltiltást javasol a másodrendű vádlott szülői felügyeleti jogának – mindhárom gyerekére vonatkozó – megszüntetése mellett. (Szeretlekmagyarorszag.hu)

Kapcsolódó cikkek