Kellemetlen – Azt hitte a holland biciklista, hogy olimpiai bajnok, ám a célban az ünneplése közepén közölték vele, hogy csak ezüstérmes

Megosztás

Végig úgy számolt és abban a hitben élt a holland hölgy, hogy mindenkit megelőzött, ám egy versenyzőről elfeledkezett, aki már jó egy perccel korábban célba ért és elvitte az aranyérmet.

Óriási meglepetést hozott az országúti kerékpár női mezőnyversenye: az osztrák Anna Kiesenhofer egész napos szökésből, negyven kilométert szólóban tekerve lett olimpiai bajnok. A legnagyobb holland sztárok hiába üldözték, nem tudták őt utolérni, így a nagy favorit Annemiek van Vleuten ezüstérmes, az olasz Elisa Longo Borghini bronzérmes lett.

Cyclist celebrates victory - unaware she has come in second | The  Independent
Szegény hölgy másodperceken át azt hitte, ő lett az olimpiai bajnok, majd közölték vele, csak második lett

A verseny krónikájához hozzátartozik, hogy többször akadtak problémák az időkülönbségek közlésével, így a versenyzők sem mindig voltak tisztában az aktuális állással. Emiatt Van Vleuten nem tudta, hogy egy szökevényt nem sikerült utolérniük, így amikor átért a célvonalon, úgy ünnepelt, mintha megnyerte volna az olimpiát. A válogatott csapattársai is azt hitték, hogy ő nyert. Csak később jöttek rá, hogy Kiesenhofer hazaért, vagyis az őt üldöző mezőny előtt ért célba.

„Nem tudtam” – mondta zavarodottan Van Vleuten a befutó után. Nem ő volt az egyetlen versenyző, aki összezavarodott. A brit Lizzie Deignan a BBC-nek azt mondta, hogy ő is azt hitte, hogy Van Vleuten lett az olimpiai bajnok – írja a Cyclingnews. (Telex.hu)

Kapcsolódó cikkek