Kazincbarcikán támadtak meg egy szociális munkást

Megosztás

Egy neki segíteni akaró szociális munkást támadott meg egy nő egy helyi hajléktalanszállón.

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emelt vádat az ügyben.

Február 28-án este egy nő meglehetősen részeg volt már, amikor belépett a városi hajléktalanszállóra. Bement abba az ötágyas szobába, ahol lakott és lefeküdt egy emeletes ágy felső részére. Pár perccel később egyik szobatársnője szólt az intézményben szociális gondozóként dolgozó nőnek, mert aggódott, hogy a nő le fog esni az ágyról, mert annyira be van rúgva. 

A gondozónő bement a szobába és felszólította a részeg hajléktalant,HOGY JÖJJÖN LE AZ ÁGYRÓL, MENJEN A NAPPALI MELEGEDŐBE ÉS OTT ÜLJÖN LE EGY SZÉKRE, AMÍG KIJÓZANODIK.A nő kiment a szobából, de rövidesen visszatért, miközben trágár szavak kíséretében szitkozódott. A gondozónő közölte vele, hogy nem maradhat a szobában. Ő ezzel mit sem törődve, felmászott az emeletes ágy felső részére, ahonnan többszöri felszólítás ellenére sem volt hajlandó lejönni.A GONDOZÓNŐ FELHÍVTA A RENDŐRÖKET.Amikor a nő ezt meghallotta hirtelen leugrott az ágyról és a nappali melegedőn át az intézmény hátsó kapuja felé szaladt. Megpróbált átmászni rajta, de a szobatársa utolérte és lehúzta a kapuról. Összeverekedtek. Ekkor ért oda a gondozónő, aki szétválasztotta a két nőt.

EKKOR A RÉSZEG HAJLÉKTALAN MEGTÁMADTA A GONDOZÓT: TÖBBSZÖR ÖKÖLLEL ARCON VÁGTA.

A nőt végül valaki másnak sikerült megfékeznie.

A SZOCIÁLIS GONDOZÓ 8 NAPON BELÜL GYÓGYULÓ SÉRÜLÉSEKET SZENVEDETT, DE A NŐVEL SZEMBEN NEM TERJESZTETT ELŐ MAGÁNINDÍTVÁNYT A KÖNNYŰ TESTI SÉRTÉS MIATT.

A vonatkozó jogszabályi rendelkezések alapján a szociális gondozóként dolgozó munkaköri feladatainak ellátása során közfeladatot ellátó személynek minősül, akit a törvény ezen minőségében fokozott büntetőjogi védelemben részesít. A járási ügyészség a nővel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására és a próbaidő tartamára pártfogó felügyeletének elrendelésére tett indítványt a Kazincbarcikai Járásbíróságnak. (Origo.hu)

Kapcsolódó cikkek