A kőkemény valóság az Orbán-kormány oltási hozzáértésének elégtelenségéről

Megosztás

Milliószám állnak a raktárakban a felhasználatlan vakcinák, amik nagy része a finoman szólva is bizonytalan hatású kínai oltóanyag. Figyeljük meg, hogyan alakult az út, mi vezetett a magyar állampolgárok tömeges kísérleti nyúllá lefokozásához. Mit és hogyan kommunikált – folyamatosan bűnbakot keresve – az oltási mizéria elejétől Orbán Viktor és kormánya. A tévedés elismerése? Olyat sosem fogunk tapasztalni a Fidesztől.

A legfontosabb részletekre Juszt László hívta fel a figyelmet saját Facebook-oldalán. Hát ezért kellett annyira mindenáron nyomni az orosz és kínai oltóanyag felhasználását.

“Lássunk tisztán!

Kezdetben Orbán még Brüsszelt gyalázta, hogy az képtelen beszerezni elég védőoltást, és hogy ez emberéletekbe kerül. Azt állította, hogy neki kell lépnie, mert meg kell védenie a lakosságot. Így azután milliószámra vett – hihetetlen és elfogadhatatlan áron – orosz és kínai oltóanyagot. A bírálatokra úgy reagált: azok Brüsszel és a Soros szervezetek áskálódásai. A “magyar hatóságok” – félredobva a szokásos eljárásokat – szuper gyorsan megadták az engedélyt a Szputnyikhoz és a SinoPharmhoz, (kieg: a kínai oltóanyaghoz elég volt konkrétan a külügyminiszter, Szijjártó Péter jóváhagyása, aki természetesen szintén szupergyorsan jóvá is hagyta a nagy üzletet…) – dokumentáció és vizsgálatok nélkül! Kísérleti alanyokká lefokozva a magyarokat.

Ezzel az ország ugyan gyorsan az oltási statisztika élére került, de mára kiderült, a kísérlet nem jött be. Mára teljesen világossá vált, s ezt Orbán a pénteki rádióadásban lényegében elismerte – a kínai vakcina valóban alkalmatlan volt a védelemre. Az orosz készítményről pedig nem lehet semmi reális értékelés, hiszen Moszkva még most sem kérte az illetékes európai hatóságtól a készítmény engedélyezését, a dokumentációt sem adta át.Ez – lássunk tisztán – azt jelenti, hogy Orbán a magyarokat kisérleti nyulaknak tekintve szolgáltatta ki a kínai és orosz gyógyszergyártóknak.

Annak a mondatának pedig, hogy “életet mentett ezekkel a vakcinákkal”Igencsak ellentmond, ha a magyar halottak számát összevetjük azzal, hogy uniós átlagban hány áldozatot követelt a járvány. Mára a vakcinák hegyekben állnak. De pontosan azért mert kiderült, hogy alkalmatlan szerrel oltatta az embereket, igencsak csökkent a bizalom az oltások iránt. A tartalék hét millió adag! Ennyit vett az ország keletről. Tehát teljesen világos, hogy erre a világon semmi szükség nem volt. Ezen csak a kormánybarát beszerzők nyertek súlyos adó milliárdokat.”

Kapcsolódó cikkek