A Magyar Posta is a miskolci ipari parkba hozott egy komoly beruházást

Megosztás

Az új logisztikai depó várhatóan 2022-ben készül el.

Mintegy 1,7 milliárd forint értékű beruházással épít új logisztikai üzemet Miskolc-Alsózsolca Ipari Parkban a Magyar Posta. A már épülő létesítmény alapkövét hétfő délelőtt rakta le Juhász Edit nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és közműszolgáltatásokért felelős államtitkár, Csöbör Katalin (Fidesz) országgyűlési képviselő és Menyhárt Zoltán, a Magyar Posta Zrt. logisztikai, fejlesztési igazgatója.

Az eseményen először Juhász Edit köszöntötte a megjelenteket. Az államtitkár azt mondta, az új logisztikai központ kiemelten fontos mérföldköve a Magyar Posta stratégiai jelentőségű MPL+ logisztikai projektjének, amely a társaság versenyképességének megőrzése, valamint csomaglogisztikai rendszerének modernizálása érdekében indult.

– A magyar állam mint tulajdonos részéről elvárás a Magyar Posta felé, hogy a belföldi csomagpiac elsőszámú szolgáltatójává váljon. Ehhez vitathatatlanul modern logisztikai infrastruktúrára van szükség. Éppen ezért minden rendelkezésre álló eszközzel támogatjuk a társaság azon törekvéseit, amelyek a logisztika fejlesztésére, a szolgáltatás- és termékportfólió megújítására irányulnak – hangoztatta Juhász Edit, aki hozzátette még, a fejlesztésektől azt az eredményt várják, hogy a Magyar Posta szolgáltatóként és munkahelyként is meg tudjon felelni a kor követelményeinek. 

A térség érdekeit szolgálja

A vállalat berkein belül Észak-Magyarország egyik kiemelkedő forgalmú üzeme a miskolci. Területének bővítése, illetve a korszerű körülmények megteremtése elengedhetetlen a szolgáltatások minőségének megtartásához, javításához. A térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, beruházás nemcsak Alsózsolca, de hosszútávon a térség érdekeit is szolgálja majd.

Az épülő depó. Fotó: Parai Roland

„Borsod megyében soha nem látott mértékű infrastrukturális fejlesztés zajlik jelenleg, amely a Magyar Posta mindennapi munkájára is kihatással lehet, hiszen az utak átadását követően lerövidülhetnek a kézbesítési idők” – utalt Csöbör Katalin a lassan átadás előtt lévő Miskolc-Kassa autópályára, vagy éppen az Y-híd projektre. Utóbbival kapcsolatban éppen múlt héten jelentették be, hogy a fejlesztés a harmadik, negyedik üteme is megvalósul, a tervezés már zajlik.

A Miskolci Logisztikai üzem 2020-ban csaknem kétmillió csomagot dolgozott fel, és mintegy 450 ezer csomagot kézbesített, ami azt jelenti, hogy naponta átlagosan csaknem kétezer küldeményt kézbesítettek a munkatársak. Az üzem látja el csomaglogisztikai szolgáltatással Borsod-Abaúj-Zemplén megye 358 településének csaknem 700 ezer lakosát – ezt már a cég logisztikai, fejlesztési igazgatója mondta el. További részletek a Minap.hu cikkében olvashatók.

Related posts