Bő tízezer epizód és közel 23 év után véget ért a Barátok közt

Megosztás

Szombat este kerültek adásba a magyar televíziózás történetének egyik meghatározó produkciójának, a Barátok köztnek az utolsó részei.

Ahhoz képest, hogy az 1998-as indulásakor két évet kapott arra, hogy bizonyítson, 2021. július 17-én, este 8 órakor vetítették le a Barátok közt utolsó epizódját, így 23 éven keresztül volt az RTL Klub egyik legnézettebb hazai produkciója – írja a HVG.hu.

Az RTL Klub műsora fénykorában naponta több mint 2,5 millió nézőt ültetett a képernyők elé, az utóbbi években azonban visszaesett a nézettsége, ezért tavaly ősz végén úgy határoztak a készítők, hogy csaknem 23 év után lezárják a világszinten is kiemelkedő hosszúságú sorozatot.

Az utolsó, 40 perces epizódban a történetírók igyekeztek minden szálat elvarrni, számos búcsúnak lehettek szemtanúi a nézők, az utolsó jelenetben pedig a Barátok közt egyik ikonikus figurájának, Berényi Miklósnak a kómából való felébredését láthatták. A végső stáblista alatt pedig kihunytak a legendás Rózsa Bisztró fényei, ezzel zárult le a magyar televíziózás egyik meghatározó szériája.

részben via HVG.hu

Kapcsolódó cikkek