Hazai pályán lett bajnok a miskolci amerikaifoci-csapat

Megosztás

43:22-re nyert a Miskolc American Football Team a Budapest Cowbells második csapata ellen, így ők lettek a Divízió I idei bajnokai – tudósított a szombati döntőről a Minap.hu.

Veretlenül, döbbenetes pontkülönbséggel (209-41) menetelt a döntőig az ezúttal piros mezt öltő Miskolc American Football Team. A döntőben az a Budapest Cowbells II volt az ellenfél, akit az alapszakaszban simán, 55:0-val intéztek el.

A finálé szorosabb mérkőzést hozott. A vezetést a hazaiak szerezték meg Nagy Donát touchdownjával (TD), Vasyl Yordan passzából (7:0). De aztán szinte azonnal jött a válasz, hamar egyenlített a Cowbells, szintén passzolt TD-vel (7:7). Sőt, hiába szerezték meg ismét a vezetést a miskolciak (14:7), a következő drive-ban elkapással egyenlített a fővárosi ellenfél – aztán azonnal húztak egy váratlant, és extra rúgás helyett rámentek a kétpontosra, amit be is húztak, ezzel átvették a vezetést (14:15).

Amit aztán egy újabb TD-vel meg is erősítettek (14:22), de a záró támadássorozatban Yordan higgadt irányításával (ahogy a nézők között elhangzott) „szisztematikusan” halad előre a támadógépezet, aminek köszönhetően a Miskolc beérte az ellenfelét. Így 22:22-es döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok.

A második félidő első támadását kivédekezte a Miskolc defense-e, a másodikat pedig végigvitte az offense (29:22). Fenyvesi Csaba TD-jével és Jónás Máté extrapont-rúgásával újra a hazaiak vezettek. Az utolsó TD igazán parádésra sikerült a döntőben: a második irányítófutással megszerzett hatpontos során több mint fél pályán át szlalomozott a védők között a kiválóan teljesítő Vasyl Yordan, majd (szokás szerint) Jonás Máté is belőtte az extra pontot, ezzel kialakítva a 43:22-es végeredményt.

“Az első és legfontosabb dolog: az egész szezon során nagyon jól működött együtt a két miskolci csapat, a Steelers és a Renegades” – emelte ki az érthetően rendkívül boldog miskolci irányító, Vasyl Jordan. “Kicsit lassan kezdtünk ma, vétettünk hibákat, én is eladtam egyszer a labdát, de újra és újra összeszedtük magunkat, rendre meg tudtunk újulni. A Cowbells ma nagyon jól játszott, ügyesek, izgalmas meccset játszottunk ellenük.”

További részletek a Minap.hu tudósításában.

Fotó: Juhász Ákos/Minap.hu

Kapcsolódó cikkek