Kannabiszt termesztett a Fidelitas alelnöke, letartóztatták

Megosztás

Kedden este azután került ki hirtelen a Police.hu-ra egy marihuánaültetvényről szóló közlemény, miután a Telex azt kérte a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályától, erősítsék meg vagy cáfolják, hogy F. J. érintett-e nagy mennyiségű kábítószer termesztésében. Erre azért kérdeztek rá, mert a Telex információja szerint F. J. a hódmezővásárhelyi Fidelitas alelnöke. Most a hódmezővásárhelyi Hódpress által idézett Vásárhelyi Televíziónak a város polgármestere, Márki-Zay Péter megerősítette, hogy valóban a helyi Fidelitas oszlopos tagjáról van szó.

A rendőrség keddi közleményében nemcsak keresztnév, még monogram sem szerepelt, a körülményekről azonban viszonylag részletesen írtak. Így arról is, hogy a hódmezővásárhelyi nyomozók egy idős házaspárt és egy 27 éves fiatalembert fogtak el, akik egy tanyán több mint 350 tő különböző fejlődési szakaszban lévő kannabisz növényt termesztettek.

„Akkor, amikor Orbán Viktor kijelenti azt, hogy a gyerekektől el a kezekkel, akkor gondoljon arra is, hogyha a Fidesz ifjúsági szervezetének egyik vezetője kannabiszt termel, akkor egy Fidelitas által is támogatott, szponzorált – mondjuk – stadionrendezvény, az már egy korántsem ártatlan politikai rendezvény. Tehát én azt gondolom, ennek messzemenő következményei kell hogy legyenek”

– mondta Márki-Zay.

Kapcsolódó cikkek