Schmidt Mária szerint a metoo és a szivárványcsaládok az emberi faj fennmaradását veszélyeztetik

Megosztás

metoo, a szivárványcsaládok, a reprodukció megnehezülése, a spermaszám csökkenése, amiről több újabb kutatás is beszámol, az emberi faj fennmaradását veszélyezteti

– írja Schmidt Mária történész, a Terror Háza Múzeum főigazgatója a látószögblog.hu-n megjelent cikkében.

A cikkben Schmidt Mária azt boncolgatja, hogy a szexuális forradalom és a metoo-mozgalom után hogyan változott a nyugati kultúrában a férfiak és nők közötti szexuális kapcsolat. Úgy látja, az 1970-es évek előtti viktoriánus tabuk újfent virágzásukat élik a szexualitásban, és ez a pornóiparnak, az elköteleződési nehézségeknek, a kiégettségnek, valamint nagy részben a nők elférfiasodásának köszönhető. Első számú felelősként a metoo-mozgalmat nevezi meg, amely szerinte infantilizálja a nőket, és visszalöki őket egy gyámoltalan, védtelen szerepbe, mintha nem tudnák megvédeni magukat. Schmidt tehát tagadja, hogy a nők ma hátrányos megkülönböztetésben részesülnének.

Schmidt Mária a homoszexuálisok jogainak kérdését is tárgyalja egy rövid bekezdésben. Úgy látja, ennek a csoportnak a szabadságért és jogokért való harca sikerrel zárult, és a mostani házassághoz való jog követelése ellentmondásban áll a XX. században közvetített üzenettel. Ekkor ugyanis – állítása szerint – a homoszexuálisok még támadták a házasság intézményét, a monogám kapcsolatokat, míg mostanra már ők is igényt tartanak a hosszú távú, romantikus elköteleződésre.

„Mi azonban ellenállunk”

– jelentette ki a fideszes politikus.

Az sajnos nem derült ki, hogy a történész mire alapozza az állításait, mivel rengeteg kutatás mondja ki, hogy a legóvatosabb becslések szerint is a Föld populációja meg fogja haladni a 8 milliárd főt, de sokkal valószínűbb, hogy a 8 és fél milliárdot is.

Kapcsolódó cikkek