Rossz nézni: felrobbant az okosóra a kislány kezén, csúnya égési sérüléseket okozott

Megosztás

Ami elektromos, az fel is robbanhat, így is történt a szerencsétlen kínai kislánnyal.

A 4 esztendős Jiji kézfején bőrátültetést kellett végezni a sebek miatt. Még vizsgálják, hogy az óra minek a hatására robbant ekkorát.

Egy kínai kislány harmadfokú égési sérüléseket szenvedett, miután a csuklóján viselt okosórája eddig tisztázatlan körülmények között felrobbant. A Yahoo News Australia szerint az incidens játék közben történt: a 4 éves Jiji egyik unokatestvérével játszott a lakás egy pontján, amikor a készülék füstölni kezdett.

A beszámolók szerint a gyermek nagymamája is hallotta, amint a tőle nem messze lévő szobában egy hangos pukkanást követően Jiji sírni kezdett. Miután berohant hozzá, a szobát égett szag borította. A kislány karján pedig még ekkor is ott volt az eszköz, amelyből sűrű füst ömlött ki. A Fucsien tartományban élő gyermeket azonnal kórházba vitték, ahol bőrátültetést végeztek rajta.

A kezelés még nem ért véget, így a gyermek továbbra is az intézményben lábadozik. A másik, vele játszó gyermeknek úgy tudni, nem esett baja.

Arról nem szólnak a hírek, hogy Jiji pontosan milyen órát viselt, de elképzelhető, hogy valamilyen olcsóbb eszközről lehet szó. A Phone Arena szerint bár a hasonló esetek ritkák, nem példa nélküli, hogy egy okosóra használat közben robbanjon szét. Ilyesmi történt 2017-ben is, amikor egy amerikai nő Fitbit Flex 2-je adta meg magát, miközben ő – állítása szerint – csak könyvet olvasott. Az eset nagy port kavart, ám az óra gyártója által felkért külső szakértő nem találta sérülés nyomát. Szerinte valamilyen külső kiegészítő, például a gyártó által nem hitelesített töltő vezetett az óra túlterheléséhez, és a későbbi robbanáshoz. (Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek