A hétvégi régiségvásár már igazi, hagyományos hangulatban telt Miskolcon

Megosztás

Éppen péntek este érkezett el a pillanat, hogy már maszkot sem kellett hordani, így a hangulat a járvány előtti időket idézte.

Festmények, nippek, játékok, bútorok és egyéb csecse-becsék – a júliusi régiségvásáron is színes volt a választék a Miskolci Régiségvásáron. A program a járványügyi korlátozások fokozatos enyhítésének köszönhetően június elején hét hónap szünet után tért vissza.

A régiségek kedvelői a múlthónaphoz hasonlóan idén is lelkesen vetették bele magukat a kincskeresésbe. A sétálóutca és terei már délelőttre megteltek emberekkel, akik boldogan válogattak a kereskedők portékái között. 

Habár a múlt hónapban még fennmaradt korlátozások az előző régiségvásárt sem érintették (sem védettségi igazolvány nem volt szükséges a részvételhez, és a közterületeken már ekkor sem kellett maszkot viselni), a mostani rendezvényen már még szabadabban mozoghattunk: maszk nélkül ugorhatott be bárki az ilyenkor is nyitva tartó üzletekbe, ahol már létszámkorlát sem volt. A nézelődést, kutatást, vásárlást követően pedig védettségi igazolvány és maszk nélkül ihatott-ehetett bárki a miskolci vendéglátóhelyeken, most már akár beltéren is. (Minap.hu)

Kapcsolódó cikkek