Fenyegetéssel és veréssel akarta visszahódítani párját a börtönből szabadult borsodi férfi

Megosztás

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki szabadságvesztés büntetéséből szabadulva újabb bűncselekményeket követett el annak érdekében, hogy megszakadt párkapcsolatát helyreállítsa – olvasható az Ügyészség honlapján.

A vádirat szerint, a férfi 2019. novemberétől 2020. decemberéig szabadságvesztés büntetését töltötte. Ezen időszak alatt az élettársa új kapcsolatot létesített egy másik férfival.

A vádlott a szabadulását követően igyekezett helyreállítani a kapcsolatát a volt élettársával, ezért többször felkereste a nőt Kazincbarcikán, egy hajléktalanok részére fenntartott szálláson. A nő nem merte elmondani a vádlottnak, hogy időközben mással létesített élettársi kapcsolatot, ennek ellenére a vádlott erről tudomást szerzett, és emiatt 2020. december hó 29-én megöléssel fenyegette meg a nőt.

A vádlott még ugyanezen a napon, Kazincbarcika belvárosában egy vegyesbolt előtt találkozott a volt párja új élettársával, akit azzal fenyegetett meg, hogy ha nem hagyja ott a nőt, akkor elkapja őket és mindkettőjüket megöli. A következő egy hónap alatt, a vádlott még többször felkereste a másik férfit a városi hajléktalan szállón, ahol trágár szavakkal szidalmazta, veréssel és megöléssel fenyegette őt.

A sértettek a vádlottal szemben zaklatás miatt magánindítványt terjesztettek elő.

Mindezeket követően, a vádlott 2021. január 31-én, délután Kazincbarcikán a belvárosban, pusztán azért kötött bele egy ismerősébe, mert neheztelt rá amiatt, hogy a férfi baráti kapcsolatot ápol a vádlott volt élettársának új párjával. A vádlott miután megállította az utcán a férfit, kérdőre vonta, hogy hol van a barátja. A sértett – aki az őt ért korábbi fenyegetések okán tartott a vádlottól – azt válaszolta, hogy neki semmi köze a vádlott magánéletéhez. A vádlott ekkor egyszer, ököllel megütötte a sértettet a fején, aki ennek következtében a földre esett. A megtámadott férfi tartva a további bántalmazástól félelmében a földön fekve maradt és nem mozdult. Ekkor a vádlott belenyúlt a sértett nadrágjának zsebébe és onnan elvette a férfi 6.000 forint készpénzét, majd távozott a helyszínről.

A járási ügyészség a büntetett előéletű, visszaesőnek minősülő férfit kifosztás és zaklatás bűntettével valamint zaklatás vétségével vádolja és vele szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt a Kazincbarcikai Járásbíróságnak. Indítványozta továbbá az ügyészség a vádlott korábbi szabadságvesztés büntetésének végrehajtása során alkalmazott feltételes szabadság megszüntetését és a vádlottnak a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből történő kizárását is.

Kapcsolódó cikkek