Csomagolásmentes vízzel újít a Hell, éttermek és szállodák kapnak belőle

Megosztás

Új márkával, a Floewaterrel lép be a vízpiacra a Hell Energy – írta meg a Portfolio.hu. A vízszűrő- és kezelő technológiát, vagyis magát a szűrőberendezést éttermek, szállodák, fitness termek és munkahelyek számára fogják bérbe adni, ezzel lényegében egy csomagolásmentes megoldást kínálva a vízfogyasztásra.

“Magyarországon a vezetékes hálózat által biztosított ivóvíz nagyon jó minőségű és olcsó, így teljesen felesleges palackokkal és szállítással terhelni a környezetünket, hiszen csomagolás nélkül, mindenki számára elérhetően ott a csapvíz” – magyarázta Szabó Diána, a Hell Energy senior brand managere a Floewater sajtóeseményén, majd folytatta:

„Idén februárban szénsavas üdítőitalainknál megszüntettük a PET kiszerelést, teljes termelésünkben már 5% alatt van a PET palackok használata. Olyan megoldást kerestünk, amely csomagolásmentes ivóvizet biztosít, és a HoReCa szektor számára is alternatívát nyújt. Annak érdekében, hogy ez mind ízében, mind összetételében az ország minden pontján ugyanazt az állandó szintet érje el, bevezetjük a vízszűrő- és vízkezelő technológiával készülő Floewater-t, ami nem termel hulladékot, nem igényel készletgazdálkodást, nem foglal helyet a raktárban és nem kell törődni a csomagolás visszajuttatásával a beszállítóhoz.”

Három lépésben lesz a csapvízből Floewater:

  1. Az előszűrés során a berendezés az emberi szervezet számára optimális 5,6 – 7 közötti szintre állítja be a víz pH értékét.
  2. A szénszűrés eltávolítja a helyenként elöregedett vezetékhálózatból érkező csapvízből a fizikai és kémiai szennyeződéseket. Ebben a lépésben a klór íze és kellemetlen szaga eltűnik a csapvízből, és minden 0,2 μm-nél nagyobb (egy emberi hajszál átlagos vastagsága 50 μm) szennyeződéstől is mentes lesz a víz.
  3. Az ezüst ionos szűrés meggátolja a baktériumok kialakulását, elszaporodását.

Forrás: Portfolio.hu

Kapcsolódó cikkek