69 miskolci került be a KSH felmérésébe

Megosztás

Önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatgyűjtés keretében méri a 16 és 65 év közötti felnőtt lakosság munkavégzés és hétköznapi tevékenységek során használt készségeit és kompetenciáit, ezek oktatásban és foglalkoztatásban való hasznosulását a KSH.

A Központi Statisztikai Hivatal az „OECD Felnőttek Képesség- és Kompetenciamérése Program (PIAAC)” program keretében végzi az adatgyűjtést 143 településen, Miskolcon 2021. június 29. és 2021. szeptember 29. között.

A mintavétel reprezentatív, a személyek kijelölését véletlenszerű kiválasztással hajtották végre, Miskolcon 69 személyt jelöltek ki.

Az adatgyűjtés során a KSH megbízásából a Statek Kft. fényképes igazolvánnyal rendelkező kérdezői keresik fel a válaszadókat, akik az interjúkat az aktuális járványügyi előírások betartásával bonyolítják.

Minden sikeres interjút követően a válaszadók 5000 forint értékű ajándékutalványt kapnak.

A mérés kizárólag statisztikai célból történik. A Központi Statisztikai Hivatal minden adatot a hazai és az európai uniós adatvédelmi és statisztikai jogszabályok (a 2016. évi CLV. törvény és a 2016/679 EU-rendelet) rendelkezéseivel összhangban, bizalmasan kezel, és a válaszadók személyes adatait azoknak megfelelően védi. A résztvevők válaszaiból kizárólag névtelen, összesített statisztikák készülnek, amelyekből a felvételben résztvevők nem azonosíthatók.

Az adatkezelési tájékoztató elérhető a felmérés weboldalán: www.ksh.hu/piaac

A lakosság és az önkormányzat részére hétfőtől csütörtökig 8:00 és 16:30 óra, pénteken 8:00 és 14:00 óra között a 06 (80) 200 766 (3-as mellék) telefonszámon,

illetve a [email protected] e-mail címen kapható további felvilágosítás.

Az adatgyűjtéssel és eredményekkel kapcsolatos információkról a KSH (http://ksh.hu/piaac), illetve az OECD (http://www.oecd.org/skills/piaac/) weboldalai nyújtanak tájékoztatást.

Kapcsolódó cikkek