Saját nagymamáját akarta kirabolni és fenyegette meg gyilkossággal a borsodi férfi

Megosztás

Rablás bűntett, lopás vétség kísérlet és rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 26 éves hernádnémeti férfival szemben – olvasható a police.hu-n.

A gyanúsított 2020. október 26-án a déli órákban megpróbált ellopni nagyszülője hernádnémeti házából egy kisebb zsák tűzifát. Nagymamája azonban tetten érte az unokát, aki erre pénzt követelt tőle, közölte vele, hogy adja oda a pénzét, mert ha nem meg fogja ölni. Ezek után többször megütötte az erőszaknak ellenálló 64 éves asszonyt, akit végül az otthonába érkező ismerősei menekítettek ki az unoka kezei közül. Az elkövető távozása során összetörte a nagymama plazmatévéjét is.

A bejelentést követően a rendőrök három órán belül elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit, akit előállítását követően a nyomozók őrizetbe is vettek, a bíróság pedig letartóztatta.

A Miskolci Rendőrkapitányság az ügyben szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

Kapcsolódó cikkek