Hadházy ellátogatott a 250 millióból épített nyékládházi strandra és szabadidőparkba, de nem hitte el, amit ott látott

Megosztás

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő meglátogatta a nem olyan rég épült strandot Nyékládházán, mert gyanúsan kevésnek látszott a fejlesztés a kiírt pályázathoz képest – írta a képviselő Facebook oldalán.

“Nem hittem el, hogy 100 millió forint EU-s támogatásból tényleg csak annyi lett, mint ami a strand Facebook-oldalán látszik. De sajnos azt láttam, hogy tényleg:

  • lecs.sztek néhány tucat RAKLAPOT, többségük le sincsen festve. (a pályázatban “kertibútorok kerülnek kihelyezésre” szerepelt
  • lecs.sztek néhány MŰANYAG KONYHAI KUKÁT (“szeméttárolók kerülnek kihelyezésre”)
  • lecs.sztek néhány padot és letettek pár méter térkövet a semmibe
  • lecs.sztek NÉGY KONTÉNERT (wc, “öltöző”, pénztár és “tároló”)
  • vettek két kisebb műanyag úszó stéget/medencét
  • kibetonoztak egy szalonnasütőt
  • majd az egészet körbekerítették, hogy ezentúl 1000 forint/nap összegért lehessen fürödni abban a tóban, ami eddig ingyen volt.”

– foglalta össze Hadházy a látottakat.

A pályázatban ehhez képest az olvasható, hogy

Növekszik a vendégéjszakák száma, meghosszabbodik a tartózkodási idő így – közvetett módon – a fejlesztés erősíti a térségi foglalkoztatás-bővítési potenciálját. A települések turisztikai kínálata térségi jelentőségű, A fejlesztések ösztönzik a vendégek költési hajlandóságát nem csak közvetlenül a strandok helyszínén, hanem a térség egyéb turisztikai szolgáltatóinál: szálláshelyek, éttermek, büfék, turisztikai attrakciók, stb.

“Ha úgy saccolom, hogy az egészet fele ennyiért is meg lehetett volna csinálni, akkor szerintem nagyvonalú voltam. És akkor maradt volna pénz mondjuk valódi nyugágyakra is.”

– véleményezte a képviselő.

A kivitelező a Sport-Bau Kft volt. Hadházy Ákos érdeklődött a helyieknél, akik szerint Tállai András fideszes országgyűlési képviselő keresztfia a tulajdonos, azonban ezt ő sem tudta ellenőrizni, így ez egy sima pletyka is lehet.

Hadházy a helyszínen nem csak a strand állapotával szembesült, elmondása szerint közvetlenül a strand mellett kapott helyet egy másik városi fejlesztés is, a szabadidőpark. Ezt 150 millióból hozta össze ugyan az a cég, a Sport-Bau Kft. A képviselő képei és beszámolója alapján:

  • Közvetlenül a strand mellé került további három konténer (öltöző, wc, tároló),
  • összesen harminc darab – feleslegesen sok – lámpaoszlop,
  • egy gumi kosárpálya
  • és egy homokos strandröplapda pálya is.

Összefoglalva tehát a “strand” és a szabadidőpark összesen 250 millióba került, csak az egyik fele fizetős, a másik pedig ingyenes.

Ha úgy tetszik, csináltak egymás mellé két strandot, csak az egyiknek van vízpartja, a másiknak nincs. Az én képeim mellett – ha nem hinne nekem – a Nyéki Strand Facebook-oldalán is tájékozódhat.

– Zárta a megrökönyödését a politikus.

 A közbeszerzések részletei ezen a linken érhetőek el

Képek: Hadházy Ákos Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek