Miskolcon járt az egészségváros, jó hangulat és plusz 5,3 millió forint a kórház javára – ez a mérleg

Megosztás

A szombati nap a Richter Egészségvárosról szólt a belvárosban, remek hangulat a sztárvendégekkel, rengeteg szűrővizsgálat és komoly adomány a kórháznak.

Hazánk legnagyobb országjáró ingyenes szűrőprogramja szombaton egész nap egészségügyi szűrésekkel, tanácsadásokkal, előadásokkal és persze családi szórakoztató programokkal várta az érdeklődőket a Szent István téren.

Tizenkét év, nyolcvan helyszín, százkilencvenezer szűrés – így néz ki jelenleg számokban hazánk legnagyobb országjáró ingyenes szűrőprogramja, a Richter Egészségváros, ami most Miskolcra látogatott.
„Egészség ezreknek, milliók a kórháznak” – ennek a szlogennek az égisze alatt indult reggel a szombati programsorozat, ami olyan sztárvendégeket vonultatott fel, mint Béres Alexandra, Radványi Dorottya, Jaksity Kata, Szili Nóra vagy Abaházi Csaba. Ők a rendezvény hangulatáért feleltek, a főszerepben most ugyanis az egészség állt. Számos sátorban települtek ki Miskolc belvárosi részére a különböző vizsgálatokat, méréseket végző szakemberek. A program különlegessége, hogy a szűrésekkel nem csak magunkon segíthetünk ingyen és bérmentve.

– Fantasztikus dolog, amit a Richter Gedeon gyógyszergyártó vállalat szervezésében most Miskolcon is láthatunk – véli Veres Pál polgármester. – Nagy összefogás, hiszen a gyógyszergyár a helyi egészségügyi dolgozókkal karöltve szűrővizsgálatokat végez, és különböző tanácsadásokon vehetünk részt. Fontos, hogy a Covid idején csökkentett módban működő szakrendelések újra elindultak, és fontos, hogy a post Covid és a nem koronavírushoz köthető betegségeket egyaránt ki lehet szűrni. A legfontosabb az egészség, ennek egyik pillére pedig a megelőzés. Ha egy szűrésen derül ki, hogy gond van, akkor talán még időben lehet azt kezelni – nyilatkozta a városvezető a Miskolc Tv kameráinak.

Úgy látjuk folyamatosan nő az érdeklődés, egyre több város jelentkezik nálunk: szeretnének csatlakozni a programhoz – fogalmazott Kozma Róbert, a Richter Gedeon Nyrt. belföldi értékesítési és marketing igazgatója, aki hozzátette, a nehézségek ellenére idén hét városba is el tudnak látogatni. – Miskolc a 81. helyszín, örülünk, hogy lehetőségünk nyílt megszervezni itt is a Richter Egészségvárost.

A programok délután 5-ig tartottak, és az alap 3.5 millió forint mellé még jókora összeg összegyűlt az adománypontokból, így végül 5.353.100 forint került a kórház számlájára. További részletek a Minap.hu cikkében olvashatók.

Kapcsolódó cikkek