Miért hűl ki a 13 milliárdos Ellipsum vize nyitás után, a szezon közepén?

Megosztás


Elkezdte a szokásos nyári karbantartási munkákat a MIHŐ Kft. Ennek része a Jezsuita Gimnáziumnál az Avas hármas ütemét ellátó gerincvezeték cseréje is. A társaság minden nyáron elvégzi a szükséges javításokat, amelyek idén június 22. keddtől június 25. péntek éjfélig tartanak, amikor a melegvíz szolgáltatás szünetel az Avason és a belvárosban.

A miskolciak már valószínűleg megszokták a kimaradást, de – amint kiderült – a most megnyitott Ellipsum fürdőt is érinti a melegvíz hiánya. Felmerül a kérdés, hogy miért ez a megoldás született egy 13 milliárdos, elvileg hipermodern beruházásnál, hogyan fér bele a szezon kellős közepén, hogy a medencék vizét hagyják kihűlni, és a komplexum zuhanyzóiból csak jéghideg víz folyik majd a rekkenő hőségben több napon keresztül.

A fürdő vezetőségének hivatalos válasza szerint az Ellipsum is a Mályi-Kistokaj térségében lévő geotermikus létesítményekből származó hőt használja, amely megújuló, zöld energia, de a városi csővezetékek karbantartásának idejére egyszerűen nincs más megoldás, mint együtt élni a problémával.

Kérdés, hogy a turisztikai szempontból Miskolc számára kulcsfontosságú fürdő közönsége hogyan fogadja a kellemetlenségeket, a leállás milyen hírét viszi az Ellipsumnak, illetve a tervezők annak idején miért nem gondoskodtak olyan melegvíz-ellátásról, amely folyamatosan és problémamentesen képesek biztosítani egy ilyen létesítmény vízellátását.

Mint ismert, a környék legnagyobb konkurens fürdői közül a legtöbb termál- vagy gyógyvíz-minősítéssel rendelkeznek, és egyes szakértők szerint az ilyen jellegű folyamatos vízellátás megoldása alapkövetelménye volna a hasonló létesítményeknek, többek között a gyógyturizmus szempontjából.

Miskolc négyévszakos fürdője nem először kerül a figyelem középpontjába, korábban mi is írtunk arról, miként vélekedtek az Ellipsum belépőjegyeinek az árairól a hozzászólók a Facebookon.

Kapcsolódó cikkek