Cigit kért, nem kapott, kis híján embert ölt

Megosztás

A vádirat szerint a vádlott – egy 29 éves férfi – 2020. április 7-én az esti órákban a XIV. kerület, Mexikói úton lévő buszpályaudvaron odalépett a sértett férfihoz és annak társaságához, és tőlük pénzt, illetve cigarettát kért. A sértett társasága nem tett eleget a vádlott kérésének, hanem megkérték, hogy távozzon – írja az ugyeszseg.hu.

A vádlott pár perc múlva visszatért, és ekkor már egyre tolakodóbban, indulatosabban kérte a sértettet, hogy adjon neki cigarettát. Tolakodó magatartása miatt közte és a sértett között ekkor már szóváltás alakult ki, amelynek során a sértett kis erővel meglökte a vádlottat. Erre a vádlott a vád szerint ököllel fejen ütötte a férfit, aki az ütés erejétől elvesztette egyensúlyát, hanyatt esett, a feje nagy erővel az aszfalthoz csapódott és azonnal eszméletét vesztette.

A vádlott megpróbált elmenekülni, azonban őt a sértett társaságában tartózkodók a rendőrök kiérkezésig a helyszínen visszatartották, illetve ők hívtak mentőt a sértetthez is.

A sértett által elszenvedett fejsérülés életveszélyes volt.

A Fővárosi Főügyészség a büntetett férfival szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre, végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozva.

Kapcsolódó cikkek