A fideszes polgármester az utolsó pillanatban visszaélt teljhatalmával és olyan rendeleteket hozott, amivel folytathatja egyeduralmát

Megosztás

A legfontosabb jogköröket a “különleges jogrend” miatt egyik napról a másikra magához vont, úgyhogy számára teljesen mindegy, hogy járványhelyzet van-e, vagy sem. Továbbra is mindenről egyszemélyben dönthet.

Az esetről Hadházy Ákos számolt be saját Facebook-oldalán.

“A szekszárdi polgármester a teljhatalma lejárta előtt az utolsó pillanatban önhatalmúan átírta az önkormányzat szervezési és működési szabályzatát. Miközben sajnálatos betegsége már-már alkalmatlanná teszi feladata elvégzésére (ezért pl. rendelkezik a helyettesítéséről is), a bizottságoktól magához vont egy sor jogkört, gyakorlatilag továbbra is mindenben egyszemélyben dönthet.

Átírta a közgyűlések összehívásának rendjét is, júliusban és augusztusban nem kell rendes közgyűlést tartania, így a közgyűlésen legközelebb szeptember végén lehet ezt a szabályzatot módosítani. A polgármester tehát a járványra hivatkozva kapott teljhatalommal visszaélve tovább hosszabbította ezeket a különleges jogköreit, minimum szeptember végéig . (Rendkívüli közgyűlést -szigorított rendben- továbbra is lehet összehívni, de csak korlátozott témákban, többek között nem lehet rendeletet alkotni és így a polgármester teljhatalmát megszüntetni, interpellálni, kérdéseket feltenni a polgármesternek.)

Ács eljárása nyilvánvalóan csak a Főnök jóváhagyásával történhet. Persze tudjuk, mire számíthatunk, de a kis Szekszárd ismét megmutatja az egész mocskos rendszer működését.

A szabályzat itt olvasható (külön vicces, hogy a polgármester június 11-én hozott rendeletét KÖZGYŰLÉSI rendeletként nevezi meg a lábjegyzetekben) https://szekszard.hu/…/3616/2382/9477/SZMSZ_2021.06.12.pdf

Kapcsolódó cikkek