A hazai síközpontnál hamarosan felépül a világ leghosszabb csúszdája

Megosztás

Eplényt eddig csak a téli sportok szerelmesei ismerték, de hamarosan egy elképesztő, egyedülálló turisztikai látványossággal bővül a helyszín. A világ leghosszabb csúszdáját építik fel a Bakonyban.

Eplény síarénája a téli sportok szerelmeseinek egyik legismertebb hazai sportlétesítménye. Az üzemeltetők azonban gondoltak egy nagyot, és kitalálták, hogy természeti adottságaikat kihasználva és turisztikai szolgáltatásaikat továbbfejlesztve egy négy évszakos attrakciót hoznak létre. Így született meg a vízi csúszda ötlete.

A Síaréna Kft. és a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara egy kicsit tovább is gondolta a dolgot, és azt a célt tűzte ki, hogy feltegyék a világ turisztikai térképére a Bakonyban megbúvó kis települést. Ehhez pedig az kell, hogy valamivel megdobják a tervet. Ha lúd, legyen kövér, gondolták, és úgy döntöttek, hogy a beruházással létrejövő óriáscsúszda legyen a világ leghosszabb óriáscsúszdája.

Az attrakciót száraz-nedves működésűre tervezik, azaz egy speciális csónakban ülve úgy csúszhatunk majd le a vízi csúszdán, hogy közben szárazak maradunk. A létesítmény az elképzelések szerint minden korosztály számára használható lesz. (Index.hu)

Kapcsolódó cikkek