Élő tudósítás a melegek jogaiért tartott tüntetésről

Megosztás

Ismét tüntetés lesz a Parlament épülete előtt, amit a JövőTV stábja élőben közvetít is majd. A megmozdulás apropója, hogy kormánypárti képviselők olyan kirekesztő és gyűlöletkeltő javaslatokat nyújtottak be, amelyek célja, hogy teljesen eltüntessék az LMBTQI embereket a nyilvánosságból, és betiltsák azokat a létfontosságú iskolai programokat, amelyek egyrészt segítenek a fiataloknak abban, hogy információkhoz és támogatáshoz jussanak, másrészt elfogadóbb és mindenki számára biztonságosabb környezetet garantálnak.

“A kormány a benyújtott törvényjavaslattal igyekszik egybemosni gyerekekkel szemben elkövetett, megbocsáthatatlan bűnöket elkövetőket az LMBTQI közösség tagjaival.”

– Imertették a tüntetés apropóját.

Ezen felül pedig a törvény az írja:

Tilos az olyan reklámot tizennyolc éven aluliak számára elérhetővé tenni, amely a szexualitást öncélúan ábrázolja, illetve a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, valamint a homoszexualitást népszerűsíti, jeleníti meg.

 – amivel számos civil szervezet oktatási munkája kerül veszélybe, de olyan reklámok sem láthatnak már napvilágot, melyek az IKEA, vagy épp a Netpincér csinált az LMBTQI tagok kiállása mellett.

Éppen ezért hétfő estére demonstrációt szerveznek a Kossuth térre 18:00-tól.

Tervezett program:

  • 18:00-18:30: gyülekező a Kossuth téren
  • 18:30-19:30: beszédek
  • 19:30-tól: a résztvevők akciója a törvényjavaslat ellen
  • 20:00-20:30: a tüntetés befejezése

A tüntetés előtt a Mérce közvetít a Parlamentből:

Kapcsolódó cikkek