A Momentum szerint Böröcz László, a lakástörvény atyja csúsztat a diplomájáról

Megosztás

Holnap, június 15-én szavaz az Országgyűlés Böröcz László, fideszes parlamenti képviselő lakástörvény néven elhíresült törvényjavaslatáról. A törvényjavaslat lényege, hogy a világörökségi részen lévő önkormányzati lakásokat a piaci áruk akár 15%-án vásárolhatják meg a bérlők. Ez már egy sokkal finomabb változata az eredeti tervezetnek, miszerint ez minden önkormányzati lakásra igaz lett volna, de ez a tervezet még így is lehetővé teszi, hogy Rákay Philipek és Bayer Zsoltok fillérekért vehessenek meg több százmilliós ingatlanokat – .

Ez a javaslat több milliárd forint közpénzt érint, ezért felmerült a Momentumban, hogy ennek atyja mennyire kompetens ilyen jellegű témákban. A kutatás eredményként kiderült: Böröcz László megtévesztő, hamis információt tüntetett fel a saját képzettségéről.

Böröcz László parlamenti oldala szerint közgazdász diplomát szerzett a Corvinus Egyetemen. Azonban a diploma szerzés évét nem tüntette fel a megfelelő helyen, illetve saját önéletrajzában sem konkretizálja, hogy szerzett-e diplomát, vagy csak elkezdte a képzést. Utána kérdeztünk az Egyetemnél, illetve adatigénylést is nyújtottunk be, de semmilyen igazolást nem kaptunk arról, hogy Böröcz igazat állítana a képesítésével és végzettségével kapcsolatban. 

Ami eddig biztos:

  • Böröcz szakdolgozata nincs fent a Corvinus katalógusában,
  • A Corvinus a kérdésünkre visszaírta, hogy csak akkor adják ki az információt arról, hogy egyáltalán létezik-e ilyen szakdolgozat, ha az érintett hozzájárul,
  • Böröcz László nem méltatott válaszra,
  • Megkérdeztük az Országgyűlés Hivatalát is, válaszukból kiderült, hogy senki nem ellenőrzi a Parlament honlapjára feltöltött információkat, azok abszolút önbevallás alapján kerülnek fel.

Tompos Márton, a Momentum szóvivője az üggyel kapcsolatban elmondta:

“Azzal nincs semmi baj, ha valakinek nincs diplomája vagy ha valaki nem fejezi be a tanulmányait. Azzal van a probléma, ha egy képviselő csúsztat erről és félrevezeti a választóit. Képviselőként Böröcz több milliárd forintnyi közpénz sorsáról dönthet úgy, hogy közben más, sokkal kisebb dolgokban sem mond igazat. 

A Momentumban azért dolgozunk, hogy megtisztítsuk a közéletet, hogy bemutassuk az embereknek, hogy az elmúlt 10-30 évben, hol néztek minket hülyének: legyen szó akár kamu diplomáról, vagy akár a felszámoló ipar kisajátításához hasonló, több milliárdos iparágak felvásárlásáról.”

Kapcsolódó cikkek